Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Vrijdag 20 mei 2022
19.5 °c
2

Word jij onze 38,343e volger?

instagram

linkedin

JOVD Flevoland: ‘Meer prioriteit naar het woningtekort in Almere’

Politiek en gemeente


De JOVD Flevoland vindt het kwalijk dat de gemeente Almere een rem zet op het ombouwen van kantoorpanden naar woningen. De jonge Flevolanders zijn van mening dat de gemeente meer prioriteit moet leggen op de woningnood die op dit moment speelt.

Met de huidige plannen worden de woningtekorten in ieder geval niet opgelost,” vertelt Alicesun Koorenhof, algemeen bestuurslid politiek.

Kantoorpanden

Almere heeft de visie om meer werkgelegenheid te creëren zodat de burgers kunnen wonen en werken in hun eigen stad. Daarom heeft de gemeente een stop gezet op het ombouwen van leegstaande kantoorpanden naar woningen.

De gemeente Almere hoopt daarmee dat meer ondernemers leegstaande panden gaan huren, maar of dat gaat werken moet nog blijken.

Daarom ben ik bang dat deze kantoorpanden nog jaren leeg blijven staan en dat is onnodig,” vertelt politiek commissielid Bonny Wolters.

Tijdelijke huisvesting 

De organisatie pleit voor tijdelijke huisvesting in de kantoorpanden, tot de panden daadwerkelijk zijn verhuurd.

Ondanks dat we begrijpen dat kantoorpanden in de toekomst kunnen en zelfs moeten worden ingezet, moet de gemeente zich realiseren dat we ons nog steeds in een tijd met een gigantisch woontekort bevinden. Om woningen te creëren met een komend kantoortekort in het achterhoofd, stellen wij tijdelijke huisvesting in kantoorpanden voor", stelt Willemijn Vink, voorzitter van de JOVD Flevoland.

Volgens Vink kan de tijdelijke huisvesting bij gebrek aan kantoor- en bedrijfsruimte op korte termijn gemakkelijk aangepast worden naar de oude vorm.


Vacature-alert - 39 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 39 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Vr 20 mei 2022
  19 °C
 • Morgen

  Za 21 mei 2022
  17 °C
 • Overmorgen

  Zo 22 mei 2022
  19 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!