In oktober 2020 startte werkzaamheden aan station Almere Centrum doordat het huidige station dateert uit 1987 en sindsdien de huidige reizigersstroom flink is toegenomen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het station vlak voor de Floriade in 2022 afgerond.

Zo worden er vele zonnepanelen aangebracht op het dak, wordt de hal vernieuwd, krijgen het Stationsplein en Mandelaplein nieuwe bestrating en zullen zich nieuwe winkels vestigen in de hal van het station.

Maar, hoe komt het station er uiteindelijk uit te zien? Bekijk hieronder een aantal impressiefoto's door ProRail: 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432