De bewaakte fietsenstalling in het centrum van Almere Stad blijft, zo blijkt na een stemming binnen de Almeerse gemeenteraad donderdagavond. Aanleiding was een petitie door PvdA waarna ook een motie werd ingediend om de bewaakte fietsenstalling te behouden.

De petitie werd meer dan 3000 keren ondertekend en werd onlangs nog aangeboden aan de gemeenteraad.

Bezuinigingen

Om te bezuinigen, was de gemeente voornemens om de vijftien toezichthouders van Tomin-Groep te ontslaan en daar automatische poortjes voor in de plaats te zetten.

Door de aanwezige toezichthouders zouden meer mensen gebruik maken van de fiets(enstalling) en voor toezichthouders via Tomin-Groep een perfecte plek om werkervaring op te doen - gezien hun afstand tot de arbeidsmarkt.

Erik Theunissen, raadslid van de PvdA en tevens indiener van de petitie, zegt blij te zijn met de aangenomen motie: "Ik hoop dat in ieder geval de mensen met vast contract daar nu kunnen blijven", vertelt Theunissen over het behoud van de bewaakte fietsenstalling.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (4)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Monique Goedkoop-Handgraaf op vrijdag 12 november 2021 om 15.45 uur Heel fijn ook voor die lieve mensen die daar zitten!


avatar

Geplaatst door Marja Snippe op vrijdag 12 november 2021 om 16.15 uur Zo fijn, ben blij voor deze lieve mensen die hier werken zijn echt toppers


avatar

Geplaatst door Riet Faile-Tulp op vrijdag 12 november 2021 om 16.42 uur Dat is heel fijn


avatar

Geplaatst door Ellen Kuijl Ferwerda op vrijdag 12 november 2021 om 18.23 uur daar ben ik blij mee!!!


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336