Sinterklaas heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan het asielzoekerscentrum in Almere om daar samen met het Wolkentheater de voorstelling 'Verhalen van Sint en Piet' te vertellen met het doel de kinderen een steuntje in de rug te bieden.

"Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC's weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat", aldus een woordvoerder van Wolkentheater.

'Kinderen zien lachen is allergrootste compliment'

De theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, heeft voornamelijk het doel om vrolijkheid in het leven van kinderen op een asielzoekerscentrum te brengen.

"De toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen. De kinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen", vertelt Adrijan Siniša Rakić (directeur van de theatergroep).

Naast het asielzoekerscentrum in Almere worden nog negentien andere asielzoekerscentra bezocht.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (11)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Medine Caliskan Karakis op dinsdag 23 november 2021 om 17.07 uur Zo leuk voor die kinderen


avatar

Geplaatst door Carla Frijters Verheul op dinsdag 23 november 2021 om 17.11 uur Mooi al die lachende gezichtjes, kunnen de kinderen wel even gebruiken.


avatar

Geplaatst door Sophia Koning op dinsdag 23 november 2021 om 16.46 uur Goed zo .Geweldig .Echt leuk voor die kinderen 😊👍


avatar

Geplaatst door Bettie Hoogewerf op dinsdag 23 november 2021 om 16.51 uur Onze eigen kinderen krijgen genees een handje voor Sinterklaas Hij zat alleen maar in een in een treintje


avatar

Geplaatst door Marja Mlk op dinsdag 23 november 2021 om 17.30 uur Fijn voor die lieve kids.


avatar

Geplaatst door Ilona Hafkamp Feenstra op dinsdag 23 november 2021 om 18.25 uur Heel leuk. Maar jammer dat hij niet in Almere buiten komt


avatar

Geplaatst door Sylvia Raschat op dinsdag 23 november 2021 om 19.08 uur met QR code..?@just wondering 🙄


avatar

Geplaatst door Denise Neenee op dinsdag 23 november 2021 om 19.00 uur Hij heeft nog personeel nodig 🤣😵‍💫


avatar

Geplaatst door Priscilla Kuiters op dinsdag 23 november 2021 om 19.39 uur Wat een achterlijke opmerkingen weer.... is toch een kinder feest of niet. Al die mensen die weer verschikkelijk dingen zetten of lach poppetjes... voelen jullie je nu beter. Soms schaam ik me echt dat ik dit soort mensen om mijn heen heb 🤮🤮. Ik vind het prachtig dat de goedheiligman is lang gekomen bij het azc deze mooie kinderen kunnen wel wat vrolijkheid gebruiken.


avatar

Geplaatst door Marja Nijhof-Ausma op dinsdag 23 november 2021 om 19.49 uur Die weten niet wie Sinterklaas is?


avatar

Geplaatst door Annet Bregman op donderdag 25 november 2021 om 13.11 uur Bij de intocht zag het er een stuk minder kind vriendelijk uit.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.