Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

D66 heeft zondag officieel bevestigd dat de partij Franc Weerwind aandraagt als minister van Rechtsbescherming in Kabinet Rutte IV.

Weerwind heeft de komende week een gesprek met formateur Mark Rutte en zal wanneer alles goed gaat, op 10 januari worden beëdigd door koning Willem-Alexander.

Burgemeesterschap

Weerwind is sinds 2015 burgemeester van Almere en volgde destijds Annemarie Jorritsma op die na 12 jaar haar functie neerlegde om plaats te nemen in de Eerste Kamer.

In oktober liet Weerwind nog weten, toen zijn naam al rondging in Den Haag, dat zijn hart in Almere zou liggen en een eventuele ministerspost niet zou vervullen. Nadat zo'n twee weken de naam van Weerwind opnieuw verscheen op een lijstje, bleef het angstvallig stil vanuit het stadhuis: navraag bij zijn woordvoerder leidde tot geen reactie.

Het is nog niet bekend wie Weerwind zal gaan opvolgen, al kan dat nog maanden duren. Het kan goed zijn dat tijdens de Floriade (in april, red), een loco-burgemeester of plaatsvervangend burgemeester de officiële taken zal gaan overnemen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432