Tegen een 22-jarige man uit Almere is door de officier van justitie 3.5 jaar cel geëist vanwege chantage met naaktfoto’s bij verschillende meisjes en vrouwen, in een leeftijdscategorie van 15 tot 26 jaar. 

De man zou in totaal zo’n 60.000 euro hebben afgetroggeld met de chantage, daarnaast ook nog sieraden en een aantal telefoons.

Slachtoffers

De man zou in een periode van 2018 tot 2021 kwetsbare meisjes en vrouwen hebben uitgezocht om daarbij in te spelen op hun gevoel door te dreigen om naaktfoto’s te verspreiden. 

Onder meer zocht de man daarvoor zijn slachtoffers uit op basis van religie: islamitische meisjes en vrouwen die problemen zouden krijgen binnen de familie wanneer de naaktfoto’s verspreid zouden worden. 

Onderzoek

De man kwam in beeld doordat het bankrekeningnummer waar geld aan werd overgemaakt, werd nagetrokken en op zijn naam bleek te staan. 

Artikel gaat hieronder verder

Naast geld en spullen, probeerde de man ook om uiteindelijk seks te hebben met zijn slachtoffers door hen te chanteren.

Tijdens de detentieperiode bleek de man nog contact te hebben met één van de slachtoffers, waarbij de man probeerde om de verklaring van het slachtoffer te beïnvloeden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reacties op dit artikel (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Der Rudi Streckewald op zondag 21 augustus 2022 om 00.43 uur Ben benieuwd naar de uitspraak


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432