De veelbesproken 'renaissanceschool' op initiatief van de politieke partij Forum voor Democratie is maandag van start gegaan in Almere. Vanwege ophef over de school, is de locatie van de school geheim.

Alhoewel er in juni nog een bijeenkomst was voor zo'n veertig ouders die geïnteresseerd waren, lijken er afgelopen maandag slechts een handje vol leerlingen te zijn begonnen aan het onderwijs uit de koker van de politieke partij.

De Inspectie van het Onderwijs zegt een aantal weken na de opening van maandag, de school te kunnen beoordelen. Wanneer de beoordeling negatief uitvalt, kan de school haar deuren weer sluiten.

'Forumschool'

Een 'renaissanceschool' is een idee van Forum voor Democratie, ook wel een 'forumschool' genoemd. Onderwijs op reguliere scholen wordt door de partij gezien als 'slecht onderwijs'. Op de 'forumscholen' zullen bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers niet worden gebruikt, waarbij voornamelijk lessen zullen worden gegeven 'op papier'.

Doordat leerlingen zo min mogelijk lessen krijgen door middel van computers, is de school van mening dat bijvoorbeeld leerlingen uiteindelijk veel beter worden in spelling door het gebruik van pen en papier.

Alhoewel er redelijk wat geïnteresseerden zijn in de 'forumscholen', zijn er ook geïnteresseerden die twijfelen gezien de manier van onderwijs, verbonden is aan Forum voor Democratie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.