Tip — deze week 19 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Deze week is bij een filiaal van PLUS-supermarkt in Almere Duin het allereerste statiegeldblikje van Nederland ingeleverd, in aanloop naar de officiële start van het statiegeldsysteem voor blikjes.

Vanaf komende zaterdag wordt het landelijke statiegeldsysteem voor blikjes operationeel om het zwerfafval terug te dringen.

Statiegeld

Consumenten betalen vanaf komende zaterdag 15 cent statiegeld per blikje, waar het statiegeldlogo op staat. De blikjes kunnen vervolgens worden ingeleverd bij meer dan 27.000 inzamelpunten in Nederland, waaronder supermarkten en tankstations.

Artikel gaat hieronder verder

Bij andere inzamelpunten als sportverenigingen en bioscopen doneren consumenten het statiegeld aan een goed doel wanneer zij er voor kiezen om de blikjes daar in te leveren.

Belangrijk voor consumenten is dat de blikjes zoveel mogelijk ongedeukt zijn. Wanneer een blikje mogelijk ingedeukt is, kan de barcode niet worden gelezen. Jaarlijks worden er in Nederland ruim 2.5 miljard blikjes verkocht, waarvan een deel op straat terecht komt. Komende zaterdag start tevens een landelijke campagne.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432