De politie heeft vier personen uit Almere aangehouden in een grootschalig onderzoek naar oplichting. De Almeerders zouden betrokken zijn bij fraude waarbij oplichters zich voorrdoen als medewerkers van een bank.

De verdachten zijn twee mannen van 24 jaar, een man van 23 jaar en een vrouw van 21 jaar. Zij zouden samen met vier handlangers ruim 150 mensen hebben opgelicht waarbij er voor 1.6 miljoen euro aan schade werd gemaakt.

Onderzoek

De politie in Limburg begon vorig jaar een onderzoek en kwam het viertal via verschillende aanknopingspunten in het vizier. In juni vorig jaar werd er al een huiszoeking gedaan op een vakantiepark in Noord-Holland, wat vervolgens leidde tot de aanhouding van vier vrouwen uit Amstelveen, Nigtevecht, Amsterdam en Almere.

Artikel gaat hieronder verder

Vorige week werden er opnieuw drie woningen doorzocht, waarna de vier nieuwe verdachten zijn aangehouden. Op één persoon na, zijn de verdachten weer op vrije voeten. Zij blijven verdachte.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342