De gemeente Almere krijgt van de provincie een laatste kans om zelf woningen aan te wijzen voor statushouders. Vóór 2 juni moet de gemeente met een plan van aanpak komen om honderden statushouders te huisvesten in de stad.

Wanneer de gemeente dat niet doet, is de provincie voornemens om zelf woningen in Almere aan te wijzen om statushouders te huisvesten.

Plan van aanpak

Eerder kreeg de gemeente al drie keer uitstel voor het plan van aanpak, de laatste deadline was 15 maart. Inmiddels blijkt dat er wél een plan lag, maar die nooit werd ingediend door het college van burgemeester en wethouders. Volgens de provincie wilde het college eerst zorgen voor meer draagvlak binnen de gemeenteraad en woningcorporaties. 

Artikel gaat hieronder verder

De provincie wil dat de gemeente de gehele achterstand wat betreft het huisvesten van statushouders, uiterlijk 31 december van dit jaar heeft ingelopen. Wanneer de gemeente op 2 juni wederom geen plan heeft ingediend, zal de provincie zich buigen over een plan waarvoor de kosten voor rekening van de gemeente zijn.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (14)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door op maandag 24 april 2023 om 18.49 uur laat ze eerst eens woningen aanwijzen voor almeerders


avatar

Geplaatst door op maandag 24 april 2023 om 19.45 uur Tuurlijk...te triest voor woorden Mijn dochter van 27 jaar wacht nog wel 10 jaar. ONGELOOFLIJK!!


avatar

Geplaatst door op maandag 24 april 2023 om 20.13 uur Eerst onze mensen te zot voor woorden


avatar

Geplaatst door op maandag 24 april 2023 om 20.42 uur Ga waarschijnlijk eerder met pensioen dan dat ik een woning krijg????


avatar

Geplaatst door op maandag 24 april 2023 om 21.30 uur Schande dat Almeerders nog verder op de al veel te lange wachtlijst komen te staan. Bijna 500 woningen voor statushouders hoe haal je het in je hoofd om dat van een gemeente te eisen? Ooit gehoord van spreiding? Het gaat bergafwaarts met ons mooie Nederland.


avatar

Geplaatst door op dinsdag 25 april 2023 om 05.13 uur Eerst woningen voor Almeerders zelf die al jaren staan ingeschreven!!


avatar

Geplaatst door op dinsdag 25 april 2023 om 07.37 uur Statushouders??????? En al die jongvolwassenen dan die nu tot hun 30e bij hun ouders moeten wonen omdat er niet genoeg goedkope huizen zijn.


avatar

Geplaatst door op dinsdag 25 april 2023 om 08.13 uur 28 jaar met zoontje en woon bij me moeder. Ik ben ook opzoek naar een woning????


avatar

Geplaatst door op dinsdag 25 april 2023 om 08.12 uur Welke woningen dan?? Die zijn er toch niet???? of willen ze die gasten bij mensen gaan onderverdelen ????


avatar

Geplaatst door op dinsdag 25 april 2023 om 08.42 uur Geweldig toch alsof Almere nog niet genoeg doet, we hebben een mega asielzoekerscentrum, de gevangenis komt straks vol met veilige landers en onze kinderen moeten straks emigreren naar IJsland om een woning te krijgen. Wanneer gaan we eens aan de toekomst werken van onze jeugd?


avatar

Geplaatst door op dinsdag 25 april 2023 om 21.41 uur Het word steeds gekker Ongelofelijk ????


avatar

Geplaatst door op woensdag 26 april 2023 om 09.51 uur Mijn dochter staat al 10 jaar ingeschreven als woningzoekende. Voorlopig niets voor haar, omdat de kansparels voorrang hebben. Ze is in Almere geboren en getogen, maar ze kan gewoon stikken. Schandalig!!!!


avatar

Geplaatst door op woensdag 26 april 2023 om 10.48 uur Gaan ze dat ook doen voor de Nederlanders zelf


avatar

Geplaatst door op woensdag 26 april 2023 om 15.03 uur Is te belachelijk voor woorden????????


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432