Tip — deze week 23 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De arbeidsinspectie heeft tijdens een controle verschillende overtredingen geconstateerd bij de bezorging van maaltijden in Nederland, zo ook in Almere. 

In totaal werden er landelijk 350 maaltijdbezorgers gecontroleerd.

Almere

In Almere bleken tijdens de controle onder de maaltijdbezorgers, vier personen werkzaam te zijn die jonger waren dan zestien jaar die per direct moesten stoppen met hun werk. Dat komt doordat het sinds 2020 verboden is om personen onder de zestien op een vervoersmiddel maaltijden te laten rondbrengen als gevolg van vele ongelukken.

Artikel gaat hieronder verder

Bij twee Almeerse bezorgers bleek dat zij langer werkten dan was toegestaan, gezien zij het werk als bijbaantje hadden en dus mogelijk invloed kunnen hebben op schoolresultaten. Ook bleken twee personen niet gerechtigd om te werken in Nederland. Bij één geval werd er ook uitbetaald in contanten. 

Tot slot werd door de arbeidsinspectie de werkruimten gecontroleerd. Bedrijven waarbij dat niet in orde was, hebben een waarschuwing gehad. Het bleek daarbij dat bijvoorbeeld nooduitgangen waren geblokkeerd of brandblussers niet goed bereikbaar waren.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432