De arbeidsinspectie heeft tijdens een controle verschillende overtredingen geconstateerd bij de bezorging van maaltijden in Nederland, zo ook in Almere. 

In totaal werden er landelijk 350 maaltijdbezorgers gecontroleerd.

Almere

In Almere bleken tijdens de controle onder de maaltijdbezorgers, vier personen werkzaam te zijn die jonger waren dan zestien jaar die per direct moesten stoppen met hun werk. Dat komt doordat het sinds 2020 verboden is om personen onder de zestien op een vervoersmiddel maaltijden te laten rondbrengen als gevolg van vele ongelukken.

Artikel gaat hieronder verder

Bij twee Almeerse bezorgers bleek dat zij langer werkten dan was toegestaan, gezien zij het werk als bijbaantje hadden en dus mogelijk invloed kunnen hebben op schoolresultaten. Ook bleken twee personen niet gerechtigd om te werken in Nederland. Bij één geval werd er ook uitbetaald in contanten. 

Tot slot werd door de arbeidsinspectie de werkruimten gecontroleerd. Bedrijven waarbij dat niet in orde was, hebben een waarschuwing gehad. Het bleek daarbij dat bijvoorbeeld nooduitgangen waren geblokkeerd of brandblussers niet goed bereikbaar waren.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente