De Almeerse Kei is de jaarlijkse gemeentelijke onderscheiding voor jongeren (4-18 jaar) die zich op een bijzondere manier en vrijwillig inzetten voor Almere. Dit jaar beloonde de jury zeven Almeerse jongeren die een kei van een prestatie hebben neergezet. 

Burgemeester Hein van der Loo: “Deze kinderen en jongeren zijn een inspiratiebron voor andere kinderen, en ook voor volwassenen. Met veel doorzettingsvermogen zetten ze zich in voor onze stad. Voor de veiligheid van mensen, voor de dieren en de natuur. Daar ben ik heel erg trots op.

Zwerfafval prikken

De broers Jonathan (10 jaar) en Anthony (8 jaar) zijn benoemd tot Almeerse Kei voor hun grote bijdrage aan het schoonhouden van de buurt en het inspireren van andere kinderen. Ze gaan vaak samen op pad om zwerfafval te prikken, zetten acties op en maken zo hun vrienden en klasgenoten ervan bewust dat ze goed voor de natuur moeten zorgen. Jonathan en Anthony ontvingen ieder een beeldje en oorkonde uit handen van burgemeester Hein van der Loo en kinderburgemeester Havana.

Ook Noëlle (14 jaar), Sierra (16 jaar), Jason (18 jaar), Simon (18 jaar) en Wouter (10 jaar) hebben een kei van een prestatie neergezet. Als vrijwilligers van de Almeerse reddingsbrigade helpen ze met zwemlessen voor kinderen, houden ze toezicht op het water, en verlenen ze eerste hulp. En ze helpen ook mee achter de schermen met het opstellen van roosters, en het onderhoud en opruimen van materiaal.

Artikel gaat hieronder verder

Burgemeester Hein van der Loo reikte aan deze Almeerse keien een beeldje en oorkonde uit. Een extra oorkonde en taart waren er voor vrijwilliger Collin (17 jaar), die al in 2015 een Almeerse Kei ontving. Een Almeerse Kei ben je maar één keer, maar onder meer voor Collins grote inzet bij twee reddingsacties, besloot de jury hem nogmaals in het zonnetje te zetten.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente