Het experiment met legale wiet waar in verschillende steden al mee is begonnen, komt op zijn vroegst in de lente van 2024 naar Almere. Dat melden de ministers van Justitie en Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. 

In december begint het experiment in Tilburg en Breda. Verkopers van wiet en hasj (coffeeshops) kunnen vanaf dat moment legaal softdrugs van telers inkopen, in plaats van dat die inkoop zoals nu illegaal plaatsvindt.

In aanloop naar het experiment mogen alleen de gemeenten Tilburg en Breda legale wiet verkopen, aldus de ministers in de brief. Wanneer er voldoende telers zijn gevonden, mogen de andere gemeenten (waaronder Almere) die deelnemen aan de proef ook legaal wiet verkopen.

 

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Sophia Sibbel op zaterdag 16 september 2023 om 08.49 uur Yay krijgen we nog meer van die stomme wietkikkers dan je in Amsterdam hebt, geeeeweldig idee 🙄🙄🙄


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.