Het experiment met legale wiet waar in verschillende steden al mee is begonnen, komt op zijn vroegst in de lente van 2024 naar Almere. Dat melden de ministers van Justitie en Volksgezondheid in een brief aan de Tweede Kamer. 

In december begint het experiment in Tilburg en Breda. Verkopers van wiet en hasj (coffeeshops) kunnen vanaf dat moment legaal softdrugs van telers inkopen, in plaats van dat die inkoop zoals nu illegaal plaatsvindt.

In aanloop naar het experiment mogen alleen de gemeenten Tilburg en Breda legale wiet verkopen, aldus de ministers in de brief. Wanneer er voldoende telers zijn gevonden, mogen de andere gemeenten (waaronder Almere) die deelnemen aan de proef ook legaal wiet verkopen.

 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Sophia Sibbel op zaterdag 16 september 2023 om 08.49 uur Yay krijgen we nog meer van die stomme wietkikkers dan je in Amsterdam hebt, geeeeweldig idee 🙄🙄🙄


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432