De politie heeft tijdens een controle van een bedrijfspand aan de Hefbrugweg in Almere Buiten in totaal 185.000 illegale sigaretten aangetroffen, zo werd woensdag bekend gemaakt.

Ook werden er drie flessen lachgas, 17 kentekenplaten, een gestolen voertuig en diverse materialen aangetroffen om wiet te telen. 

Ondermijnende criminaliteit

De controle was een samenwerking tussen de politie, douane en de gemeente in het kader van het terugdringen van ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijning van criminaliteit worden bijvoorbeeld legale bedrijven gebruikt voor criminele doeleinden om crimineel geld wit te wassen.

Tegen het bedrijf aan de Hefbrugweg zijn inmiddels passende maatregelen genomen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.