Op zondag 10 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in Nederland. In Almere blijft de dienstregeling grotendeels gelijk, er zijn een paar kleine veranderingen. Dat meldt Keolis donderdag.

Zie hieronder de wijzigingen:

Lijn 322 Almere Stad Parkwijk – Amsterdam Amstelstation

In de vroege ochtend maken er relatief weinig reizigers gebruik van lijn 322 in Almere Oost. Met ingang van de nieuwe dienstregeling rijden er 's ochtends vroeg tussen Station Parkwijk en Hortus rijden minder vaak bussen. Reizigers kunnen als alternatief gebruik maken van lijn 330.

De ritten die 's ochtends vroeg vervallen, worden tussen Almere Poort en Muiden ingezet op drukke momenten. Dan maken er meer reizigers gebruik van deze buslijn.

In de ochtendspits rijden er vaker bussen van Almere Poort naar Muiden en in de middagspits rijden er vaker bussen van Muiden naar Almere Poort. In Muiden sluit de bus aan op lijn 330 richting Amsterdam Bijlmer ArenA en op lijn 320 richting Amsterdam Amstel. Hierdoor kunnen reizigers voortaan niet drie, maar zes keer per uur van en naar Amsterdam reizen.

Nieuwe begin- en eindhalte in Blaricum

De begin- en eindhalte in Blaricum is veranderd. De nieuwe halte ligt 500 meter verderop en heet voortaan Carpoolplaats in plaats van P&R Blaricum. De halte is nog steeds het overstappunt naar de buslijnen 100, 200 en 320 naar Hilversum. 

Gewijzigde vertrek- en aankomsttijden

Op verschillende buslijnen en ritten veranderen de vertrek- en aankomsttijden iets. Dit gebeurt om de aansluiting op andere bussen en treinen te behouden. Bijvoorbeeld op de treinen van de NS, waarvan de dienstregeling ook wijzigt op 10 december.

Reis je met lijn 326? Plan voor vertrek dan je reis via de reisplanner. Deze lijn vertrekt niet standaard op één vaste tijd, maar heeft over de hele dag verschillende vertrektijden. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360