Staatsloterij doet een uiterste poging om de winnaars uit Flevoland van de Oudejaarstrekking 2022 die zich nog niet hebben gemeld te vinden.

In heel Nederland gaat het om 478.885 winnende lotnummers met een totaalbedrag van bijna 3,95 miljoen die tot nu toe nog niet geclaimd zijn door de prijswinnaars: zij hebben tot 31 december 2023 23.59 uur de tijd om dat alsnog te doen.

Staatsloterij doet daarom een laatste oproep om alle winnaars in Flevoland alsnog te bewegen hun winnende loten in te leveren. Zo kiest op 29 november een vliegtuigje het luchtruim in Flevoland met de tekst: '478.885 loten zoeken winnaar!'

Prijs verzilveren

Jaarlijks komt het voor dat spelers hun winnende Oudejaarslot niet verzilveren. Daarbij gaat het altijd om loten die in de winkel zijn gekocht, want loten die online zijn gekocht of via een abonnement worden automatisch aan de winnaar overgemaakt.

Om een prijs op te halen, moet de winnaar zich met het Oudejaarslot melden bij een verkooppunt van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Het lot is een jaar geldig. Dit betekent dat winnaars tot uiterlijk 31 december 23.59 uur de tijd hebben om hun prijs te innen. De tijd begint dus te dringen, winnaars nog slechts iets meer dan een maand de tijd om hun lot in te leveren.

Wanneer winnende loten niet worden geclaimd, gaat het niet opgehaalde prijzengeld naar de afdracht aan achttien goede doelen, NOC*NSF en de Nederlandse staat.

Vliegtuigje in Flevoland met ultieme oproep de lucht in

Michael Kastelijns, Business Director van Staatsloterij: "Dit jaar ligt er een totaalbedrag van 3,95 miljoen euro aan prijzengeld te wachten dat niet nog niet door de winnaars is verzilverd. Hieronder vallen óók de elektrische MINI's die kopers van een Oudejaarslot elk jaar kunnen winnen, maar ook een groot aantal geldprijzen. In de komende weken gaan we een uiterste inspanning doen om in heel Nederland - waaronder Flevoland - alle winnaars op te roepen om thuis toch nog een keer te zoeken naar het winnende lot en hun Oudejaarslot zo snel mogelijk te verzilveren."

Staatsloterij gaat niet over één nacht ijs: zo stuurt zij op 29 november in Flevoland een vliegtuigje de lucht in, met aan alle winnaars de oproep zich zo snel mogelijk met hun winnende Oudejaarslot te melden.

Paul van der Plas, eigenaar van de Primera in Almere Buiten, is één van retailers in Flevoland die in gespannen afwachting is van potentiële winnaars. "Het is belangrijk dat de winnaars van de Oudejaarstrekking 2022 hun lot zo snel mogelijk te verzilveren, want je weet nooit of je een prijs hebt gewonnen in onze winkel. Zo is al een aantal keer een MINI gewonnen en zijn er ook verschillende geldprijzen gevallen. In de afgelopen twaalf jaar was 250.000 euro de hoogste geldprijs die bij ons is gewonnen. Ik merk nu al dat er steeds meer mensen naar onze winkel komen en verwacht dat het vooral in de laatste twee weken van het jaar weer storm zal lopen. Dan staan elk jaar lange rijen in de winkel."

Zoektocht winnaars elektrische MINI's krijgt vervolg

Ook de landelijke zoektocht naar de drie winnaars van elektrische MINI's en twee 'halve MINI's' - want spelend met een half Oudejaarslot - gaat, net als in voorgaande jaren, onverminderd voort. Kastelijns: "Wij weten waar deze vijf winnende, nog niet geïncasseerde loten zijn verkocht.

Daarom brengen wij dit jaar op 29 november met de nog niet opgehaalde MINI's naar enkele van de verkooppunten waar deze winnende Oudejaarsloten zijn verkocht. We willen zo een ultieme poging doen om ook deze onbekende prijswinnaars te vinden en ze aan het einde van dit jaar een leuke verrassing bezorgen."

De locaties waar de winnende loten over de toonbank zijn gegaan zijn Nieuwegein, 's Gravenzande, Doetinchem, Den Haag en Arnhem. Per locatie wordt de nog niet opgehaalde prijs - met het lotnummer er prominent op weergegeven - duidelijk zichtbaar op de stoep neergezet bij het verkooppunt, in de hoop hiermee extra aandacht te krijgen voor de zoektocht naar de nog onbekende winnaars.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432