Op zaterdag 16 december deelt Meer Bomen Nu 100.000 boompjes uit door heel Nederland. Bij Groene Buur in Almere staan er honderden boompjes klaar om uitgedeeld te worden.

Meer Bomen Nu redt in de winter kansarme opkomende boompjes uit gemeenteparken, natuurgebieden en slooplocaties: overal komen boompjes op waar ze niet groot kunnen worden. Door deze uit te scheppen en te herplanten in plaats van af te voeren kunnen we Nederland groener maken.

Het plantgoed is dus gratis, circulair en veelal inheems. Tienduizenden bomen worden zo gered, verzameld en opgeslagen in bomenhubs.

Uitdeeldag in Almere

Op zaterdag 16 december worden er van 13.00 tot 17.00 uur gratis (kerst)bomen uitgedeeld aan de Auguste Comteweg 124 in Almere Hout.

"Neem een zeil of zak mee om je auto schoon te houden. Het is ook raadzaam om een oude handdoek mee te nemen en een fles water, zodat je de handdoek vochtig kunt maken en over de (droge) wortel kunt leggen. Zo bescherm je je zaailing tijdens het transport! Thuis steek je hem direct in de grond of een bak met water om uitdroging te voorkomen", aldus de organisatie.

Vooraf aanmelden voor de gratis (kerst)bomen is verplicht en kan via deze website.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360