In het Almeerse stadsdeel Nobelhorst komen er zo'n 1500 woningen bij, zo heeft het college van B&W besloten. Het aantal woningen is onderdeel van een groot project.

Ook zal er een nieuwe school komen, alsmede plekken voor ondernemers en een buurtcentrum.

Het gaat volgens de gemeente om het gebied Fase 5, het deel dat het dichtst tegen de snelweg A6 ligt. Dit was eerst volledig gereserveerd als bedrijventerrein Twentsekant.

Gemeenteraad

De gemeenteraad zal nog moeten instemmen met het plan. Wanneer dat definitief is, zal 35 procent van de woningen voor reguliere huur gelden. 40 procent onder de noemer 'betaalbaar' en nog een groep dat beschikbaar is voor de vrije markt.

Uiteindelijk zijn er nog zo'n 5600 woningen gepland om te bouwen in Nobelhorst.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432