Loco-burgemeester Roelie Bosch heeft besloten om een woning aan het Bolacaciahof in Parkwijk voor 2 weken te sluiten.

Bij de woning vond woensdagavond een explosie plaats, daarbij zijn geen gewonden gevallen. Wel is de schade aanzienlijk aan het complex waarin de woning zich bevindt.

De maatregel is ingesteld vanwege bedreiging van de openbare orde.

Reactie loco-burgemeester

Bosch noemt het verschrikkelijk dat mensen in Almere op deze manier worden geïntimideerd.

Als gemeente weigeren wij dat te accepteren. Onze eerste aandacht gaat uit naar de veiligheid van de omwonenden en de rest van de buurt. Daarom zijn wij genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Elke explosie is er een te veel”, zegt loco-burgemeester Roelie Bosch.

Woensdagavond bezocht zij de omwonenden, die in de buurt werden opgevangen.

Sluiting

De sluiting is per 28 december ingegaan voor een periode van veertien dagen: dat betekent dat niemand het pand mag betreden.

Gedurende deze periode wordt beoordeeld of de sluiting langer moet duren. Omwonenden worden per brief geïnformeerd over de genomen maatregelen. Ook wordt slachtofferhulp aangeboden.

De locoburgemeester neemt vanuit haar verantwoordelijkheid voor de handhaving van de openbare orde de maatregelen die nodig zijn om de openbare orde te herstellen. Zij doet dit in afstemming met het Openbaar Ministerie en de politie.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432