De woning aan het Bolacaciahof waar woensdag 27 december een explosie plaatsvond, blijft 5 weken langer gesloten. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo donderdag besloten.

Op de betreffende avond vond er een explosie plaats bij de ingang van een wooncomplex. Niemand raakte gewond, wel raakte de gevel aanzienlijk beschadigd. 

De sluiting werd destijds ingesteld vanwege een ernstige verstoring van de openbare orde.

Sluiting verlengd

Samen met politie en het Openbaar Ministerie is nu gekeken of de sluiting verlengd moet worden. De burgemeester heeft besloten de sluiting van de woning te verlengen met het oog op de veiligheid van bewoners en omwonenden.

De sluiting gaat per 11 januari in en geldt voor tenminste vier weken. Aan het einde van deze periode beslist de burgemeester of het noodzakelijk is de sluiting nogmaals te verlengen.

Cameratoezicht

Ook wordt voor een periode van drie maanden cameratoezicht ingesteld rond de ingang van het wooncomplex.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de voortzetting. Veiligheidsmanagers van de gemeente en wijkagenten houden contact met buurtbewoners. Daarnaast is slachtofferhulp beschikbaar voor wie daar behoefte aan heeft.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432