De ChristenUnie is donderdagavond uit de coalitie van Almere gestapt, ook nam wethouder Roelie Bosch ontslag. Als reden gaf de wethouder aan dat zij geen steun heeft gevonden voor haar plannen om te bezuinigen op jeugdzorg, daardoor voelt zij zich niet meer veilig in de coalitie.

Nadat Bosch bekend maakte ontslag te nemen, maakte fractievoorzitter Hans van Dijk bekend dat de ChristenUnie uit de coalitie stapt. Volgens Van Dijk is er geen draagvlak meer om met de coalitiepartijen verder te praten over de aanpak van de jeugdzorg.

Doordat de ChristenUnie de coalitie heeft verlaten, heeft de coalitie haar meerderheid verloren. De partij zat samen met VVD, D66, CDA, SP, Partij voor de Dieren en Leefbaar Almere in de coalitie.

Reactie college

Het college van B&W zegt diep geraakt te zij door het vertrek van Roelie Bosch, gezien zij al heel lang actief is in de Almeerse politiek en zich als wethouder met hart en ziel heeft ingezet voor onderwijs en jeugd.

"We verliezen een bevlogen bestuurder en een fijne collega", aldus het college in een verklaring.

Jeugdzorg

Het punt waardoor Roelie Bosch ontslag heeft genomen, is jeugdzorg. De gemeente moest de afgelopen jaren al miljoenen euro's bijleggen om de begroting van jeugdzorg rond te krijgen. Dit komt doordat meerdere jeugdzorgaanbieders financiële problemen hebben.

Vorige maand werd door de gemeenteraad nog verweten dat Roelie Bosch geen visie had om de problemen binnen de jeugdzorg op te lossen. Al sinds 2020 probeert de gemeente de boel op orde te krijgen, maar dat is vooralsnog nog niet gelukt.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360