Als je je geld voor je wilt laten werken, is het een goed idee om geld dat je kunt missen te investeren. Investeren zoals beleggen is een goede manier om een hoger rendement te halen.

Het rendement is over 30 jaar vaak een stuk hoger dan wanneer je het geld op je spaarrekening zet. Maar waar kun je het best in investeren?

Waarin investeren?

Wie op zoek is naar een bestemming voor zijn geld, kan op verschillende manieren investeren. Tegenwoordig zijn er heel wat manieren om geld te laten werken. Natuurlijk zijn investeringen in aandelen of beleggingsfondsen nog steeds erg populair.

Maar het is ook mogelijk om met geld te zorgen voor een betere wereld en toch een goed rendement te behalen. Daarnaast zijn digitale beleggingen zoals crypto de afgelopen jaren steeds gewilder geworden. En natuurlijk kun je bijna geen verkeerde beslissing maken door te investeren in goud.

Duurzame investeringen

We zijn een van de eerste generaties die beseffen dat we met ons eigen handelen de aarde ernstige schade toebrengen. De klimaatcrisis is hier en nu. Om die reden zijn er steeds meer investeerders die ervoor kiezen om met hun geld de wereld een beetje beter te maken. Bijvoorbeeld door te investeren in duurzame doelen.

Denk bijvoorbeeld aan beleggingsfondsen die geen geld meer investeren in fossiele brandstoffen zoals kolen. Of ervoor zorgen dat mensenhandel bij hen geen kans krijgt. Er zijn verschillende platforms die het mogelijk maken te investeren in mens en milieu. Zo haal je al snel een gemiddeld rendement van 6 procent en bescherm je de aarde.

Beleggen in crypto

Houd je wel van een spannende investering, dan is beleggen in crypto wellicht een geschikte optie. De koersschommelingen zijn vaak aanzienlijk, waardoor actief handelen wel noodzakelijk is. Voor veel investeerders is investeren in cryptovaluta het digitale goud gebleken. Dan spreken we vooral over de waarde, want goud blijkt vaak een iets stabielere optie. Maar voor dit risico krijg je wel veel terug.

Als je namelijk slim handelt via een platform als Amdax, kun je een aanzienlijk rendement verwachten. Uiteraard moet je daarvoor wel een goede strategie ontwikkelen en goede analyses maken. Zo weet je precies wanneer je welke munt moet verhandelen.

Investeren in goud

Als de wereld in een grote crisis zit, dan grijpen investeerders vrijwel altijd terug naar een van de veiligste investeringen op aarde: goud. Goud is een van de meest waardevaste producten die er bestaat.

Als je op korte termijn wilt speculeren op de goudkoers, dan is investeren in CFD’s op grondstoffen vaak een van de meest aantrekkelijke opties. Zo kun je bijvoorbeeld aandelen van mijnbedrijven kopen. Maar deze gedachte staat dan vaak wel weer haaks op de duurzame gedachte. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360