Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De marechaussee heeft afgelopen maandag een 14-jarige jongen uit Almere aangehouden, die een zwaard van 60 centimeter lang bij zich had. 

De aanhouding volgde na een melding van een conducteur dat drie jongens zonder geldige vervoersbewijzen en identiteitsdocumenten reisden.

Verborgen onder kleding

Medewerkers van de marechaussee troffen de jongens later aan bij het perron van Schiphol Plaza: zij namen de jongens mee naar het bureau op de luchthaven.

Op het bureau verklaarde een van de jongens het zwaard bij zich te hebben. De jongen had het zwaard verborgen onder zijn kleding.

De jongen heeft een paar uur vastgezeten, maar werd maandag aan het eind van de middag vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie moet bepalen hoe de zaak verder wordt afgewikkeld.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432