Kerkcentrum Goede Rede, gelegen in het hart van Almere Haven, is zaterdag onder grote belangstelling van het toegestroomde publiek officieel geopend als gemeentelijk monument. Samen met Irene Visser (echtgenote van de eerste pastor) en twee kinderen uit de geloofsgemeenschap onthulde wethouder kunst en cultuur Kees Ahles het monumentenschildje op het gebouw.

In 1979 opende Goede Rede als allereerste kerk in Almere.

Wethouder Kees Ahles benadrukte in zijn toespraak het belang van Goede Rede voor Almere: "Het is belangrijk om monumenten als deze te hebben in onze stad. Almeerders zijn steeds trotser op hun stad en zijn zich steeds meer bewust van hun identiteit. Plekken en gebouwen die daarbij horen moeten we bewaren voor de toekomst. Het belang van dit gebouw kan niet genoeg worden benadrukt."

Bijzondere begintijd van Almere

De wethouder werd bij de onthulling vergezeld door Irene Visser, echtgenote van de eerste pastor. Dirk Visser was de eerste katholieke pastor in Almere en dacht samen met dominee Euft Verbaas van de protestantse gemeente mee bij het ontwerp van het kerkcentrum. De eerste paal werd door Dirk Visser geslagen.

Herman Schroten, sinds jaar en dag betrokken als vrijwilliger bij Goede Rede, vertelde voorafgaand aan de onthulling over die bijzondere begintijd: "Almere moest een gezellig Zuiderzeestadje worden. Bij de eerste bewoning moesten snel basisvoorzieningen komen, en dus ook een kerk. Het was heel bijzonder dat drie geloofsgemeenschappen besloten om samen een kerkcentrum te bouwen."

Tijdens de feestelijke opening werd het carillon van de kerk bespeeld door de stadsbeiaardiers Gerda Peters en Bauke Reitsma en gaf de allereerste kerkorganist van Goede Rede, André Potter een concert op het orgel. De bijeenkomst werd afgesloten met een optreden door het Almeerse Blokfluitkwartet. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342