Op last van burgemeester Hein van der Loo is een woning aan de Odeonstraat in Almere gesloten voor de duur van zes weken. Aanleiding zijn twee incidenten met explosieven het afgelopen weekend.

In de nacht van zaterdag op zondag vond een incident met een explosief plaats.: daarbij raakte niemand gewond, wel is er schade aan de woning. In de nacht van vrijdag op zaterdag vond ook al een incident met een explosief plaats, waarbij geringe schade werd geconstateerd.

De politie is daarop meteen een onderzoek gestart. De sluiting is erop gericht om de openbare orde en veiligheid in en rondom het pand te laten herstellen.

Burgemeester Hein van der Loo: "Explosies hebben grote impact op de direct betrokkenen en de omgeving. Door deze woning nu te sluiten, wordt de kans op een nieuw incident zo veel mogelijk verkleind."

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de sluiting van de woning.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432