Thuiswerken is vandaag de dag hartstikke gebruikelijk! Of je nu in loondienst of als ondernemer werkt: veel mensen werken een deel van de werktijd vanuit huis. Hier zitten dan ook verschillende voordelen aan. Ben je benieuwd wat die voordelen precies zijn?

Lees verder voor meer informatie.

Tijd besparen

Een van de grootste voordelen van thuiswerken is toch wel dat je er tijd mee bespaart. Zeker als je (ver) moet reizen naar je werk toe. Er is vanuit Almere immers veel woon-werkverkeer, richting de Randstad of andere omliggende plaatsen. Reistijd?

Daar is natuurlijk helemaal geen sprake van als je een dag thuis werkt. Dat geldt ook aan het eind van de dag. Heerlijk! De tijd die je bespaart door een of meerdere dagen per week vanuit huis te werken, kun je weer anders besteden. Dat niet alleen, ook de wegen en het openbaar vervoer zijn minder druk als mensen vaker thuis werken. Voor jou persoonlijk betekent het dat je wat langer in bed kunt blijven liggen. Of dat je je dag juist start met bijvoorbeeld sporten, of een andere activiteit voordat je werkdag begint. Neem na een relaxte start van je ochtend plaats in je thuiskantoor.

Met tweedehands kantoormeubelen richt je een mooie werkplek in voor jezelf. Als je dit plekje met aandacht inricht, werk je hier net zo fijn als op een externe locatie.

Geconcentreerd werken

Hoewel het niet voor iedereen geldt, delen veel mensen de mening dat je thuis extra geconcentreerd werkt. Je wordt immers minder gestoord door je collega’s die aan het praten zijn, of die jou iets komen vragen. Daarom is een thuiswerkdag een ideale dag om de taken te plannen waar je je opperste concentratie bij nodig hebt. Het helpt hierbij ook om een thuiswerkplek in te richten waar je je goed kunt focussen.

Richt je kantoor thuis in een stille kamer in, bijvoorbeeld op zolder. Zorg dat je hier zo min mogelijk wordt gestoord. Kwalitatief gebruikt kantoormeubilair maakt dat je comfortabel werkt op je thuiswerkplek. Zo wil je werken aan een ruim bureau en plaatsnemen op een ergonomische bureaustoel. Heb je snel last van omgevingsgeluid? Zet dan een noise cancelling koptelefoon op, om het geluid te weren. Vervolgens kun je in volle focus aan de slag gaan, om die to do’s één voor één af te vinken!

Dag indelen

Je hebt wat meer vrijheid om je dag zelf in te delen als je thuiswerkt. Nu is het natuurlijk zo dat je het grootste deel van de dag alsnog aan het werk bent. Maar je kunt prima alvast even een pan met eten op het vuur zetten. Of een wasje draaien tussendoor. En dat is vaak een ideale bijkomstigheid. Aangezien je geen reistijd hebt, is er ook aan het begin en aan het eind van de werkdag meer ruimte om je tijd zelf in te delen.

Dat is zeker een stukje luxe om van te genieten. Merk je dat je gedurende de thuiswerkdag steeds snel bent afgeleid? En te veel taken oppakt die niet met je werk te maken hebben? Dan kun je met jezelf afspreken dat je dat alleen op een bepaald tijdstip doet bijvoorbeeld.

Meer ontspannen

Werken op een externe locatie vraagt toch al gauw wat meer van je dan werken vanuit huis. Grote kans dus dat je beter ontspant tijdens een werkdag thuis. Ook dit kan zeker een voordeel zijn! Je kunt zelf bepalen wanneer je pauze houdt en wat je in je pauze doet: er is niet de verplichting om met je collega’s te praten.

Misschien kun je wat tijd doorbrengen met je gezin, of juist een extra momentje voor jezelf pakken. Die flexibiliteit maakt de thuiswerkdag wenselijk. Zeker als je dit afwisselt met dagen dat je wel bij je werkgever werkt. Je ervaart minder stress en hebt het idee dat werk en privé beter in balans zijn. Steeds meer werknemers eisen deze gezondere balans op – wat uiteindelijk voor het hele bedrijf voordelen heeft.

Of je je nu makkelijker kunt concentreren of beter in je vel zit door af en toe thuis te werken: er zitten genoeg voordelen aan. Niet gek dus, dat deze optie er is en dat dit inmiddels breed geaccepteerd is. Het maakt het werkende leven gezonder en beter!


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432