Ga je binnenkort op vakantie met vrienden of kennissen? Wat een leuk vooruitzicht! Het zorgt vaak voor de mooiste herinneringen, zo’n vakantie met een groepje dierbaren.

Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om de organisatie van de reis goed aan te pakken. En er zijn verschillende onderdelen om op te letten. Lees je mee voor praktische tips?

Perfecte locatie

Allereerst ga je natuurlijk op zoek naar de perfecte locatie voor de reis. Het kan zo zijn dat het binnen de vriendengroep al langer over een bepaalde locatie gaat die jullie willen bezoeken. Denk aan een gedeelde favoriete stad.

Het is op de plek van bestemming natuurlijk wel belangrijk dat de accommodatie naar wens is. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een vakantiehuis Oostenrijk voor meerdere personen. Of je nu met een relatief kleine of juist een grote groep gaat, er is altijd een geschikte plek te vinden voor het verblijf.

Mooi verblijf

We gaan nog wat verder in op het verblijf. Belangrijk is dat dit aan alle wensen voldoet! Is het bijvoorbeeld de bedoeling om vaak zelf te koken? Dan is het handig als er een grote, luxe keuken in het huis te vinden is. Het kan ook zo zijn dat er de wens is voor extra’s, van een barbecue tot een bubbelbad.

Kijk tevens naar de directe omgeving. Wil je bijvoorbeeld direct de natuur in kunnen lopen vanaf het huisje? Het telt allemaal mee. Spreek daarom vooraf met de groep af wat de wensen zijn – waarbij je trouwens nog een onderscheid kunt maken tussen need to have en nice to have.

Je kunt hier een keertje voor samenkomen voorafgaand aan de reis. Of maak een groepsapp aan om dit soort zaken in te bespreken.

Type vakantie

Het is het handigst om de locatie te bepalen op basis van het type vakantie dat jullie voor ogen hebben. Wordt het een strandvakantie? Een stedentrip? Of juist een wintersportvakantie? Voor de laatste optie is Oostenrijk de perfecte bestemming, wat natuurlijk een van de belangrijkste wintersportlanden is.

Met een Zell am See appartement geniet je van een vakantie in een geliefd wintersportgebied. Ook buiten het wintersportseizoen om is het trouwens een prachtig berggebied om te bezoeken. Het ligt er immers ook maar net aan wanneer je op vakantie gaat met de groep!

Datum prikken

Dat brengt ons op de volgende vraag: wanneer gaat de reis eigenlijk plaatsvinden? Het is verstandig om dit zo ver mogelijk van tevoren vast te leggen. Hoe groter de groep is, hoe lastiger het is om een weekend of (mid)week te vinden waarin iedereen kan.

Je kunt dit dus al prima een half jaar of een jaar van tevoren vastleggen. Zo houdt iedereen deze dagen vrij en kan het reisje gewoon doorgaan! Is het de bedoeling om er een jaarlijkse traditie van te maken, de vakantie met de vriendengroep? Dan is het vaak praktisch om er een vast moment voor aan te wijzen – denk aan een vaste week in een bepaalde maand van het jaar, die voor de meeste mensen uitkomt.

Taakverdeling

Om de organisatie van de reis rond te krijgen, is het ten slotte handig om een taakverdeling op te stellen. Zo doet iedereen iets voor de organisatie, dat is wel zo eerlijk! Al kan het ook zo zijn dat een deel van de groep het werk vooraf doet, en dat het andere deel van de groep juist tijdens de reis de uitjes bedenkt of het eten bereidt, om maar iets te noemen. Als duidelijk is wat er van iedereen wordt verwacht, is die reis zo geregeld! Dat is natuurlijk een mooi uitgangspunt.

Met deze tips is de reis met vrienden straks een groot succes. Neem dus zeker de tijd voor de organisatie. Maar met een goede verdeling van de taken, is het snel rond.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432