Een 61-jarige man uit Almere is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 9 maanden, vanwege hulp bij de ontvoering van het Indiase meisje Insiya Hemani.

Het destijds 2-jarige kind werd in 2016 met geweld ontvoerd uit de woning van haar oma in Amsterdam-Oost. In opdracht van haar vader werd zij via Duitsland naar India overgebracht.

Het meisje leeft inmiddels nog steeds in India, er zijn voor haar moeder geen juridische middelen om haar terug te halen.

'Bescheiden rol'

De man uit Almere zou een bescheiden rol hebben gespeeld bij de ontvoering, maar dat neemt niet weg dat de man medeplichtig is. De man zou het meisje, de moeder en de oma hebben geobserveerd. 

Op de dag van de ontvoering, gaf hij door dat de moeder was vertrokken waarna anderen het meisje konden ontvoeren. 

Eerder werd de man veroordeeld tot 16 maanden cel, maar de man heeft in hoger beroep een lagere straf ontvangen vanwege het feit dat de behandeling van de zaak lang op zich liet wachten.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432