Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De gemeente Almere heeft het jaar 2023 afgesloten met een tekort van in totaal 37 miljoen euro. De gemeente verwachtte eerder dit jaar, dat het tekort van vorig jaar uiteindelijk zou uitkomen op 47 miljoen euro.

De jaarrekening over 2023 is donderdagavond aan de gemeenteraad overhandigd.

Geld overgebleven

Doordat verschillende projecten niet vorig jaar zijn afgerond, komen deze pas later in een jaarrekening terrecht. Daardoor is het tekort voor 2023 lager uitgevallen. 

Ook heeft de gemeente geld toegezegd gekregen vanuit het Rijk, waardoor het verlies is teruggelopen.

Financiële problemen

De gemeente kampt met financiële problemen doordat er minder geld uit het gemeentefonds beschikbaar is. Ook is het schoon houden van de stad duurder geworden, blijven de kosten voor jeugdzorg alsmaar stijgen en was de gemeente gesommeerd om de riolering in Oostewold aan te leggen (in eerste instantie de taak van bewoners). 

De riolering in Oosterwold is tevens nog niet klaar, waardoor de gemeente het afvalwater zelf moet afvoeren. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de gemeente.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432