Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Zondag was Almere weer het decor voor de Almere City Run. Tijdens deze 13e editie stonden ruim 2.400 deelnemers aan de start. 

Het wisselvallige weer kon de pret niet drukken bij zowel deelnemers als toeschouwers. De Esplanade werd weer omgetoverd tot het sportieve start- en eindpunt van de stad: hier kwamen alle sporters en toeschouwers weer samen om het mooiste hardloopevenement van de stad te beleven.

Rondje door de natuur

De deelnemers van de Almere City Run 15 KM stonden als eerste aan de start op de Esplanade: om 08.30 uur begonnen zij aan hun hardlooprondje door de natuur. Een half uur later konden de jonge lopers aan hun 1 kilometer lange rondje beginnen. 

Vervolgens werd het startschot gegeven voor de 10 KM-lopers. De dag eindigde met het traditionele Rondje Weerwater. Ook hier werd weer deels in de mooie natuur van Almere gelopen.

Zowel regen als zon

Voldaan en met een grote glimlach op hun gezichten kwamen alle deelnemers over de finish. In de regen én in de zon: hier werden zij verwelkomd door enthousiaste supporters, muziek en natuurlijk een high-five van de speakers.

 Na hun inspanningen konden alle deelnemers uiteraard rekenen op een welverdiende medaille. Ook stond er op het evenemententerrein een ijskar klaar van Strandfestival ZAND die iedereen voorzag van een lekkere zoetigheid. 

Uitslagen

Luc Essink was de winnaar van de Almere City Run 15 KM met een mooie tijd van 50.47, gevolgd door Johan Postma die de afstand liep in 54.08. Het podium voor de 15 KM was compleet door René Wiering die in 55.37 minuten over de finishstreep kwam. Bij de vrouwen was Rachel de Weerd de eerste die over de streep kwam in een tijd van 1.01.54 uur.

Op de 10 KM was Matthew Bradly de snelste loper met een tijd van 33.03 minuten. De snelste vrouw was Annemieke Bot met een tijd van 40.52 minuten.

Victor Hooft was de winnaar van het Rondje Weerwater die een tijd van 17.42 minuten neerzette. Bo Bish was de snelste vrouw op de afstand. Zij kwam over de finish met een tijd van 21.34 minuten.

Bij de Business Runs waren MTEE Running Team 4 het snelste team op de langste afstand. Team Run2Day waren de winnaars van de 10 KM en MTEE Running Team 5 wonnen bij het Rondje Weerwater.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432