Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De gemeente Almere is in samenwerking met Meld Misdaad Anoniem (MMA) een campagne gestart die er voor moet zorgen dat jongeren, anoniem tips geven over de explosies die plaatsvinden in de stad.

Vorig jaar vonden er in totaal 22 explosies plaats in de stad. Gehoopt wordt dat die zaken opgelost kunnen worden, wanneer men anoniem tips zou doorgeven. 

"Explosies hebben veel impact in onze hele stad. Jonge daders verknallen er hun toekomst mee én die van anderen. Als jongeren verdachte signalen melden, dan helpt ons dat om zware criminaliteit aan te pakken", aldus burgemeester Van der Loo

Verdachte signalen

De gemeente Almere zet, samen met politie en het Openbaar Ministerie, verschillende soorten maatregelen in om explosies tegen te gaan. Zowel achteraf, om daders op te sporen en aan te houden, als vooraf, om incidenten te voorkomen. Daarbij zijn tips en meldingen van verdachte signalen van groot belang.

Een melding doen via Meld Misdaad Anoniem kan een alternatief zijn voor jongeren die niet naar de politie willen of durven stappen met informatie over explosies. Daarom richt deze online campagne zich op jongeren (15-25 jaar), via veelgebruikte social media om hen te bereiken met informatie over het anonieme meldpunt. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432