Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Ook de gemeente Almere steunt de oproep aan de Tweede Kamer en de minister om opgevoerde fatbikes aan banden te leggen. Zo’n vijftig gemeenten, artsenorganisaties en de Fietsersbond boden dinsdag een petitie aan met die strekking aan de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat.

De gemeenten vinden dat opgevoerde fatbikes op steeds meer plekken leiden tot grote onveiligheid in het verkeer.

Wethouder Micha Mos (Mobiliteit): “Wij steunen de boodschap van de petitie van harte. Door de inrichting van onze stad, met gescheiden verkeersstromen, is de problematiek wellicht wat minder groot dan elders, maar ook wij zien dat (opgevoerde) fatbikes een probleem vormen voor de verkeersveiligheid en voor de veiligheid van de (vaak jonge) bestuurders zelf. Dat blijkt ook uit controles die de politie in Almere doet. We hopen dan ook dat de Tweede Kamer en de minister nu echt doorzetten met een stevige aanpak van opgevoerde fatbikes.

Cijfers

Uit recente cijfers van VeiligheidNL blijkt dat meer dan de helft van de slachtoffers van ongelukken met fatbikes  kinderen tussen de 10 en 14 jaar zijn en dat een kwart met hersenletsel op de spoedeisende hulp belandt. Deze cijfers maken duidelijk dat er snel maatregelen moeten komen om kinderen en alle medeweggebruikers te beschermen.

De ondertekenaars pleiten daarom voor een verbod op de verkoop van opgevoerde fatbikes. Ook willen ze een onderzoek naar de invoering van een minimumleeftijd voor de snelle fietsen en een landelijke campagne om ouders en kinderen te wijzen op de gevaren van een opgevoerde fiets. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432