Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

In Flevoland kost de goedkoopste benzine je momenteel 1,899 euro per liter, terwijl je bij de duurste tankstations van de provincie tot 2,239 euro per liter betaalt. Een verschil van 34 cent, wat op een volle tank van 50 liter maar liefst 17 euro kan schelen. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Petrolview.  

"De afgelopen jaren is de benzineprijs al flink gestegen. Het is daarom goed om te weten wat het duurste en goedkoopste tankstation van ons land is. Met andere woorden waar moet ik wel of niet tanken", zegt Menno Dijcks (auto-expert bij Independer). 

Ook grote prijsverschillen binnen dezelfde gemeente

Binnen de provincie zijn er grote prijsverschillen voor benzine, en zelfs binnen dezelfde gemeente is het vaak verstandig om de brandstofprijzen te vergelijken voordat je gaat tanken. Op lokaal niveau zijn de grootste benzineprijsverschillen te vinden in Lelystad.

Bij de goedkoopste pomp betaal je binnen deze gemeente 1,918 euro per liter, bij de duurste moet je momenteel 2,219 euro aftikken. Een verschil van net iets meer dan 30 eurocent en op een volle tank van 50 liter scheelt dat 15,05 euro. 

Ook in Noordoostpolder (14 euro) en Urk (11,50 euro) zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende tankstations, wat op een volle tank flink wat geld kan schelen.

Besparen op het industrieterrein

Volgens Menno Dijcks, bespaar je het meest door te tanken op een industrieterrein: "Het is vaak lekker makkelijk, je stopt bij een bemande pomp op de snelweg voor een kop koffie, broodje en een tankbeurt. Maar dan zijn niet alleen de snacks een extra kostenpost."   

"De benzine en diesel zijn namelijk vaak ook flink duurder. Het loont vaak op door te rijden naar een onbemande pomp verder van de snelweg. Vaak liggen de prijzen bij pompen bij industrieterreinen het laagst”, aldus Dijcks. 

Goedkoopste benzine van Flevoland

Het goedkoopste tankstation van de provincie staat in Urk. Bij de pomp 'Hoekstra' betaal je 1,899 euro per liter benzine. Ter vergelijking: bij de duurste stations van Flevoland moet je voor dezelfde hoeveelheid brandstof 2,239 euro afrekenen. 

De goedkoopste tankstations in Flevoland zijn als volgt:

  • Hoekstra (Urk): 1,899 euro per liter benzine;
  • Tamoil Express (Lelystad):1,918 euro per liter benzine;
  • Tankstation De Pan (Urk): 1,919 euro per liter benzine;
  • Tango Stationsweg (Lelystad): 1,929 euro per liter benzine;
  • Tango Roadrunnerweg (Lelystad): 1,929 euro per liter benzine;
  • Supertank (Lelystad): 1,929 euro per liter benzine;
  • Esso (Urk): 1,929 euro per liter benzine;
  • TotalEnergies Almere-Haven (Almere): 1,951 euro per liter benzine;
  • Tamoil Express (Zeewolde): 1,952 euro per liter benzine.

Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432