Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Tijdens een integrale controle op bedrijventerrein Hogekant in Almere constateerden toezichthouders afgelopen maandag, verschillende overtredingen. Dat meldt de gemeente.

De controle was een samenwerking tussen de gemeente Almere, politie, Omgevingsdienst, Belastingdienst, Liander en RIEC een controle uit op bedrijventerrein Hogekant. In totaal werden er 60 panden bezocht.  

 Burgemeester Hein van der Loo: "Goed om te zien dat de meeste ondernemers hun zaken op orde hadden. De geconstateerde overtredingen houden iedereen bij de les: ga niet lopen knoeien, houd je aan de regels. Dank aan de ondernemers op dit bedrijventerrein voor de medewerking." Wethouder Alexander Sprong vult aan: "Deze controles zijn erg belangrijk. Dat zorgt onder andere niet alleen voor een veilige en schone werkomgeving voor de ondernemers zelf, maar ook voor hun medewerkers en omgeving. Uiteraard ook dank aan de verschillende toezichthouders voor de fijne onderlinge samenwerking."  

Overtredingen

Tijdens de controle zijn onderstaande overtredingen geconstateerd. Per overtreding worden er volgens de gemeente, passende maatregelen genomen:

  • In twee bedrijfsruimten werd geslapen, dit is een overtreding van het Omgevingsplan;
  • In twee panden ontbraken de trapleuningen. Hierdoor ontstaat een onveilige situatie voor werknemers. Dit is een bouwkundige overtreding; 
  • Meerdere overtredingen op het gebied van brandveiligheid, zoals niet gekeurde brandslanghaspels, ontbreken van rookmelders en opslag van te veel brandbare stoffen;
  • De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek constateerde vier milieuovertredingen, zoals het niet juist opslaan van accu's en gasflessen en een afzuiginstallatie waarvan het onderhoud niet in orde was
  • Bij een bedrijfspand werd vastgesteld dat er geen energiecontract was afgesloten bij een energieleverancier;
  • De Belastingdienst was op afroep aanwezig en heeft de nodige informatie verzameld. Belastingonderzoek vergt tijd en daarom zijn de resultaten nog niet bekend. 

Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432