Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Met de zomer in volle gang en veel mensen die op vakantie gaan, stijgt het aantal inbraken traditioneel gezien in deze periode. Inbrekers maken gebruik van lege huizen en slapende waakzaamheid.

In dit artikel lees je enkele belangrijke tips om je huis en bezittingen te beschermen terwijl je geniet van je zomervakantie en misschien wel plannen hebt om op vakantie te gaan.

Zorg voor een bewoonde indruk

Een huis dat eruitziet alsof er iemand thuis is, schrikt inbrekers af. Vraag een vertrouwde buur, vriend of familielid om je post op te halen, de planten water te geven en af en toe een auto op de oprit te parkeren. Gebruik timers voor verlichting om de illusie te wekken dat er 's avonds iemand thuis is.

Sociale media stilte

Het kan verleidelijk zijn om je vakantieavonturen te delen op sociale media, maar dit kan ook een uitnodiging zijn voor inbrekers. Plaats geen updates over je afwezigheid of vakantiefoto's totdat je weer thuis bent.

Inbrekers scannen vaak sociale media op zoek naar huizen die tijdelijk leeg zijn.

Versterk je huisbeveiliging

Investeer in goede sloten voor deuren en ramen, en overweeg om een alarmsysteem te installeren. Beveiligingscamera's en bewegingssensoren kunnen ook afschrikwekkend werken.

Vergeet niet om ook de bovenverdieping te beveiligen, aangezien inbrekers vaak gebruik maken van ladders of andere toegangsmogelijkheden om hoger gelegen ramen binnen te dringen.

Waardevolle spullen uit het zicht

Houd waardevolle spullen uit het zicht, zowel binnen als buiten het huis. Laat geen dure apparatuur of sieraden op zichtbare plaatsen liggen. Berg deze op in een kluis of een andere veilige plek.

Zorg ervoor dat fietsen en tuingereedschap goed zijn opgeborgen in een afgesloten schuur of garage.

Informeer de buren

Laat je buren weten dat je weg bent en vraag of ze een oogje in het zeil willen houden. Betrokken buren kunnen verdachte activiteiten snel opmerken en eventueel de politie waarschuwen.

Een goede buurtwacht kan een zeer effectieve manier zijn om inbraken te voorkomen.

Automatische verlichting en slimme technologie

Slimme technologie kan je huis extra beveiliging bieden. Automatische verlichting en smart home-systemen kunnen op afstand worden bediend en geprogrammeerd om op onregelmatige tijden aan en uit te gaan, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is.

Slimme deurbellen met camera’s kunnen je ook waarschuwen voor beweging bij de deur en bieden de mogelijkheid om op afstand te communiceren met bezoekers.

Vergrendel bijgebouwen

Vergeet niet om schuren, garages en andere bijgebouwen goed te vergrendelen. Deze kunnen waardevolle spullen bevatten en kunnen ook toegangspunten bieden tot het hoofdhuis.

Gebruik stevige sloten en controleer regelmatig op tekenen van inbraakpogingen.

Verzekering en inventaris

Zorg ervoor dat je inboedelverzekering up-to-date is en dat je een gedetailleerde inventaris hebt van je waardevolle bezittingen.

Dit kan helpen bij het terugkrijgen van gestolen goederen en bij het afhandelen van claims met je verzekeringsmaatschappij. Maak foto’s of video’s van je bezittingen en bewaar deze op een veilige plek.

Conclusie

Hoewel je nooit volledig kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van een inbraak, kunnen deze voorzorgsmaatregelen de kans aanzienlijk verkleinen. Door proactief te zijn en enkele eenvoudige stappen te volgen, kun je met een gerust hart op vakantie gaan en genieten van de zomer, wetende dat je huis zo goed mogelijk is beschermd.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432