Gemeente deelt gratis planten uit in ruil voor tuintegels
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Gemeente deelt gratis planten uit in ruil voor tuintegelsGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 09 maart 2018 om 14:19 uur


De gemeente Almere deelt gratis planten uit aan inwoners die daarvoor een tuintegel in ruil kunnen aanbieden.

De gemeente wil hiermee vlinders, bijen en insecten meer ruimte geven. Door de vermindering van de tuintegels wordt er ook minder warmte in de stad vastgehouden en kan het regenwater gemakkelijker de bodem in.

"Daarom roept de gemeente iedereen op om gezamenlijk Almere in bloei te zetten", vertelt Jeroen Oosterheert (woordvoerder).

Vouchers

Inwoners kunnen vanaf 24 maart een tuintegel inleveren bij het recyclingperron in Almere Buiten, Almere Poort of Almere Haven waarna zij een voucher krijgen om gratis een plant uit het bijen- en vlinderassortiment op te halen. 

De vouchers kunnen worden ingeleverd bij Intratuin (Muziekwijk), Ranzijn (Almere Buiten) of Almeerplant (Almere Buiten). De actie 'Zet Almere in bloei' duurt tot 24 juni. 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.