WitchWorld stopt, initiatiefnemer: "gemeente richt zich alleen op Floriade"
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


WitchWorld stopt, initiatiefnemer: "gemeente richt zich alleen op Floriade"
Laatste update: dinsdag 23 oktober 2018 - 10:45 uurHet themapark WitchWorld wat zich zou moeten vestigen in het onafgebouwde kasteel langs de A6, komt er niet: de initiatiefnemer heeft besloten om het project te staken nadat er onvoldoende steun voor het initiatief blijkt te zijn.

Dat maakte de initiatiefnemer Ton Theunis dinsdagochtend bekend in een verklaring.

Gebrek aan steun

Volgens Theunis is er een gebrek aan steun waardoor de financiën niet rond komen. Ook zou de gemeente Almere onvoldoende steun bieden doordat alle gemeentelijke ogen zich richten op de Floriade: "Er blijkt voor dat project (Floriade, red.), dat inmiddels razendsnel dichterbij komt, iedere keer weer meer investering van de gemeente nodig en beschikbaar te zijn."

Ook het nieuwe project Eden Holland kon al direct op een half miljoen euro aan steun rekenen vanuit de gemeente.

Geen geld voor WitchWorld

Ton Theunis zegt teleurgesteld te zijn over de ontbrekende support van het stadsbestuur.

"WitchWorld heeft altijd te horen gekregen van de gemeente Almere dat voor haar project geen geld beschikbaar was en dan ook nooit om investeringen van de gemeente of provincie voor het park willen vragen. In onderhandelingen met potentièˆle financiers is daarom ook altijd door ons aangegeven dat van overheidswege geen geld beschikbaar was, maar dat we wel op andere wijze op steun van de gemeente en de provincie mochten rekenen", aldus Theunis.

Doordat de gemeente zich de afgelopen jaren heeft gefocust op projecten als Floriade en Eden Holland, bleek dat er wel degelijk financiële steun mogelijk was - echter bleef dit voor Witch World uit: volgens Theunis is de gemeente nooit zo eerlijk geweest om dat gewoon mede te delen aan WitchWorld.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.