De huizenprijzen zijn het hardst gestegen in de provincie Flevoland, zo melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Woningen in de provincie zijn 17 procent duurder geworden.

"De huidige prijsstijging is de grootste prijsstijging na december 2000", aldus het CBS. Voor de gemiddelde koopwoning in Nederland wordt gemiddeld 373.000 euro betaald. In de maand juni steeg de prijs voor een koopwoning zelfs met 15 procent, vergeleken met juni 2020.

In de provincie Limburg zijn de prijzen voor een koopwoning het minst gestegen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (6)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Cornelisse-Willemse Marion op donderdag 22 juli 2021 om 12.25 uur Wel bijzonder. Nu wil men uit Amsterdam wel naar Almere komen. Vroeger moest ik bijna in de verdediging wanneer ik vertelde dat ik in Almere woonde.


avatar

Geplaatst door Wilko Oxsener op donderdag 22 juli 2021 om 13.55 uur Kathy Huybrechts nog even en we gaan het zien


avatar

Geplaatst door Claudia Wijdeveld op donderdag 22 juli 2021 om 14.19 uur Mitch van der Ven we zitten op een goudmijn


avatar

Geplaatst door Maurits Hoksbergen op donderdag 22 juli 2021 om 16.03 uur Grappig, niemand die er wil wonen, maar de huizenprijzen zijn onbetaalbaar...


avatar

Geplaatst door Ruben Tempelaars op donderdag 22 juli 2021 om 22.57 uur Jaimy Honig chill toch


avatar

Geplaatst door Paula Wijnands Kowski op vrijdag 23 juli 2021 om 07.14 uur Ja je moet wat over hebben om in de groenste stad te wonen🤗


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336