Energieleverancier Vattenfall start begin 2024 aan de bouw van een subsidievrij zonnepark met ruim 25.000 zonnepanelen waarvoor dinsdag officieel de gunning is verleend. Het zonnepark komt te liggen op het terrein van het Rijksvastgoedbedrijf tussen de Trekweg, de A6, de Buitenring en het Ibispad.

De ruim 25.000 zonnepanelen zullen jaarlijks naar verwachting 18,3 GWh aan groene stroom opleveren. Ter vergelijking: met die hoeveelheid kan één elektrische auto meer dan drieduizend keer de aarde rondrijden.

Subsidievrij zonnepark

Alhoewel de meeste zonneprojecten alleen met hulp van SDE++-subsidie gebouwd kunnen worden, heeft Vattenfall er ditmaal voor gekozen om daarvan af te zien.

Annemarie Schouten, hoofd Zon Vattenfall Nederland, zegt te geloven dat subsidievrije parken de toekomst hebben, al zijn die nog lang niet vanzelfsprekend in de Nederlandse markt.

"Tijdens dit project zullen we ongetwijfeld allerlei hobbels ontdekken die horen bij subsidievrij bouwen. Wat ons helpt, is dat we actief zijn in de hele energieketen en onze klanten daardoor direct kunnen koppelen aan dit project. Dat is essentieel om dit park zonder subsidie te kunnen bouwen. We zien dan ook dat de vraag naar stroomcontracten direct van subsidievrije bronnen aan het toenemen is. Dit geeft ons het vertrouwen deze uitdaging voor dit project aan te gaan", aldus Schouten.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (10)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Vinnie Seppen op dinsdag 16 november 2021 om 19.03 uur Nog meer groen weg


avatar

Geplaatst door Alfred Bekenkamp op dinsdag 16 november 2021 om 19.34 uur wat een zinvolle vergelijking .... hoeveel huishoudens kunnen hier jaarlijks hun stroom van betrekken?


avatar

Geplaatst door Just Jaylinn op dinsdag 16 november 2021 om 19.53 uur Eindelijk een duurzame bedrijf🎉


avatar

Geplaatst door Ferry Schoon op dinsdag 16 november 2021 om 20.18 uur Ze kunnen beter al die daken van overheidsgebouwen vol leggen met zonnepanelen ipv weer een stuk natuur op te offeren.


avatar

Geplaatst door Tim Roosloot op dinsdag 16 november 2021 om 20.43 uur Ze kunnen beter eerst het volledige energienetwerk gaan upgraden en zorgen dat het net het aankan inplaats van een nieuw park bouwen waarvan alle energie verloren zal gaan omdat het net het niet aankan


avatar

Geplaatst door Annet Bregman op woensdag 17 november 2021 om 06.22 uur Ja ik zag veel werkzaamheid daar. Helaas het worden geen woningen.


avatar

Geplaatst door Jan Bart Sloothaak op woensdag 17 november 2021 om 02.24 uur Als antwoord op de vraag van Alfred: 18 GWh/jaar is genoeg voor ongeveer 6000 huishoudens. 7% van wat Almere aan huishoudens heeft. Mooie druppel op de gloeiende plaat. Alleen klopt het bijgevoegde plaatje niet. Ik begrijp dat de panelen op hoge masten komen...


avatar

Geplaatst door Wouter Prummel op woensdag 17 november 2021 om 08.39 uur Treurig.....met kernenergie kun je problemen veel beter oplossen zonder het landschap te vervuilen en ook als de zon even niet schijnt.


avatar

Geplaatst door Daniël Kluin op woensdag 17 november 2021 om 09.14 uur Zonde van de grond. Er zijn zoveel daken die zich daarvoor lenen


avatar

Geplaatst door Willemien Meijer op vrijdag 19 november 2021 om 01.14 uur 1 hele auto wauw ... pffft


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336