Klik om te vergroten

Groot datacenter op Sallandsekant geopend door Jan-Peter Balkenende
Laatste update: vrijdag 30 oktober 2015 - 14:50 uur


Voormalig premier Jan-Peter Balkenende heeft vrijdag samen met wethouder Pol, Thomas Pang (directeur van het Singaporese moederbedrijf Keppel Telecommunications & Transportation) en Alexander van der Hooft (executive vice president bij KPN) een groot datacenter op Sallandsekant geopend.

Het datacenter heeft een oppervlakte van meer dan 5000 m2 en is gevestigd naast het Almere Data Centra 1 wat al in 2008 werd gebouwd.

Cloud

"Steeds meer bedrijven maken in toenemende mate gebruik van big data en de cloud in hun bedrijfsstrategie. Dit leidt tot een groeiende vraag naar bewezen betrouwbare datacenter capaciteit. Met meer dan tien jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van hoogwaardige datacenters, heeft Keppel een sterke basis die ons in staat heeft gesteld om van Almere Data Centre 2 te ontwikkelen en daarmee onze datacenter capaciteit in Nederland te verdubbelen", aldus Pang in zijn toespraak tijdens de openingsceremonie.

Duurzaam

Het nieuwe datacenter†beschikt over energie-efficiŽnte functies zoals een waterkoelsysteem dat werkt op basis van de koude buitenlucht tijdens de koudere maanden en Dynamic Rotary Uninterruptible Power Systems (DRUPS) die de traditionele accu aangedreven uninterruptible power systemen vervangen, waardoor chemisch afval wordt verminderd.

Als lid van de Nederlandse Vereniging van Datacenters, gebruikt het datacenter energie-efficiŽnte technologieŽn die in lijn zijn met het streven van de vereniging naar duurzaamheid.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.