Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

< src='//almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri5003o-1.jpg' class='mvp-mob-img wp-post-image' srcset='//almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri5003o-1.jpg 400w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri5003o-1.jpg 300w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri5003o-1.jpg 768w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2016/04/fri5003o-1.jpg 1000w' sizes='(max-width: 400px) 100vw, 400px' />

Entertainment

Joram Van Klaveren: "spannend hoe de opkomst bij referendum zal zijn"

Joram Van Klaveren: "spannend hoe de opkomst bij referendum zal zijn"

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Aanstaande woensdag vindt er in Nederland een raadgevend referendum plaats waarbij stemgerechtigden voor- of tegen het associatieverdrag met OekraÔne mogen stemmen. Tweede Kamerlid Joram van Klaveren (VNL) hoopt op meer tegen-stemmen en een goede opkomst van het aantal stemgerechtigden.

"OekraÔne is het meest corrupte land van Europa, het is geen betrouwbare partner voor de Europese Unie dus. Ook is het land zeer instabiel, op dit moment verkeert het land in een burgeroorlog. Er wordt vaak gesproken over slechts een handelsverdrag maar dit verdrag is veel meer dan dat. Zaken die niet in het belang van ons land zijn", aldus de Almeerder.

Meer dan handel

Volgens het Kamerlid gaat het verdrag meer dan alleen over handel zoals visumvrij reizen, militaire handel en financiŽle bijstand van de Europese Unie aan OekraÔne.

"Het gaat ook om een EU-integratie verdrag. Het kabinet stelt in de toelichting op het verdrag zelf dat dit het meest diepgaande en verstrekkende akkoord is dat ooit gesloten is met een derde land. Ook heeft de huidige EU-commissaris die gaat over uitbreiding, gezegd dat de toekomst van OekraÔne in de Europese Unie ligt. Het is dus een eerste toenadering. Het is ook triest dat Nederland niet zelf handelsverdragen mag afsluiten maar, gedwongen kan worden door de Europese Unie om in zee te gaan met landen die meer kosten dan opleveren."

Uitkomst

Van Klaveren hoopt†dat er meer tegen-stemmen zullen komen dan mensen die voor zullen gaan stemmen. Het Kamerlid zegt dat het vooral spannend is hoe de opkomst zal zijn, wat mede bepalend is of de stemmen geldig worden verklaard. Zo moet er een opkomst van tenminste 30 procent van alle stemgerechtigden zijn, en roept mensen op om vooral te gaan stemmen.

"Het is een raadgevend referendum, wettelijk is het zo dat het kabinet de uitkomst naast zich neer mag leggen. Het zou echter wel de zoveelste keer zijn dat dit kabinet de wil van de burger keihard negeert, wat ik een slechte zaak vind", aldus Van Klaveren.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.0 ℃
Voelt als 1.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 5.0 ℃ (11.57 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)