Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

< src='//almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/09/IMG_0936.jpg' class='mvp-mob-img wp-post-image' srcset='//almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/09/IMG_0936.jpg 400w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/09/IMG_0936.jpg 300w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/09/IMG_0936.jpg 768w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/09/IMG_0936.jpg 1000w' sizes='(max-width: 400px) 100vw, 400px' />

Entertainment

Busvervoer in Almere dinsdagochtend plat door staking

Busvervoer in Almere dinsdagochtend plat door staking

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

De rechtbank Midden-Nederland heeft maandagmiddag bepaald dat de staking dat FNV met de buschauffeurs wilde houden dinsdagochtend, mag doorgaan. Dinsdagochtend van 05.00 uur tot 10.00 uur zullen de buschauffeurs hun werk neerleggen.

Connexxion stapte naar de rechter om in een kort geding de staking te verbieden, omdat zij vindt dat reizigers niet de dupe mogen worden van de staking. Vakbond FNV vindt het kort geding te zot voor woorden en vindt dat het vervoersbedrijf niet met hun rug naar hun personeel mag gaan staan.

"Het klopt dat reizigers de dupe wordt van de staking, maar we voeren juist actie voor zaken waar de reizigers ook heel veel beter van worden. Meer toezicht op veiligheid, geen overvallen meer, minder tuig door toegangspoortjes achter in de bus en uiteraard minder zwartrijders door deze toegangspoortjes", aldus FNV.

Eerder stelde FNV een ultimatum aan de gemeente.

Update 18.11 uur: Connexxion meldt dat buschauffeurs morgen van 05.00 uur tot 09.30 uur het werk zullen neerleggen, en dat het busverkeer tot11.00 uur ontregeld is.Buslijnen 1 t/m 17 en buslijn 150 zullen niet rijden. Buslijnen 159, 160 en 216 rijden wel.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

 • Overige

  Overzicht: het nieuws van afgelopen week!

  Door

  Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen week of heb je afgelopen week niet al het nieuws in de gaten kunnen houden? Geen probleem: in dit overzicht vindt je een overzicht van het nieuws (..)...

 • Columns

  Column: Een nieuw boek

  Door

  Ik ben volop aan het schrijven over de stad, want mijn boek gaat over de stad. Over Almere. Een thriller in de categorie misdaad en ik kan niet wachten om het boek te lanceren. Ik ben (..)...

 • Politiek en gemeente

  Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

  Door

  Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere. (..)...

 • Overige

  Meekijkdag voor achtstegroepers op het Buitenhout College

  Door

  Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseert het Buitenhout College de 'Buitenhout Experience' De middag is voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die benieuwd zijn hoe een middag (..)...

 • Overige

  Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

  Door

  De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een (..)...

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 5.0 ℃
Voelt als 1.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 5.0 ℃ (11.57 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)