Almeerder aangehouden na vondst 2 miljoen euro in dak van ambulance
Klik om te vergroten


Almeerder aangehouden na vondst 2 miljoen euro in dak van ambulanceGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 07 oktober 2016 om 08:41 uur


De politie heeft een 44-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van witwassen nadat een speurhond in Vlissingen 2 miljoen euro aan biljetten heeft gevonden in een ambulance. Het geld zat verstopt in het dak van de ambulance die samen met een nieuwe Jaguar zou worden verscheept naar Suriname. "Het autobedrijf dat het transport zou uitvoeren, biedt op zijn website dure auto’s te koop aan, maar geeft geen omzet op aan de Belastingdienst", aldus de opsporingsdienst FIOD. Naast de aanhouding van de Almeerder is ook een loods en de woning van de verdachte doorzocht. De FIOD vermoedt dat het bedrijf criminele gelden witwast door de export van dure auto's en geld naar Suriname.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.