Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

112

Steeds meer mensen weten politie Almere Buiten Hout te vinden op internet

Steeds meer mensen weten politie Almere Buiten Hout te vinden op internet

De politie in Almere Buiten is succesvol op social media. Duizenden volgers weten hun weg te vinden naar de wijkagenten en blijven via #PAB247 op de hoogte van wat er zoal gebeurt op het gebied van veiligheid in hun buurt. Met een team van ongeveer 10 man houden Jan-Willem Vries, Wim Knol en Doenja Eevenaar de social media pagina's bijna dag en nacht up to date.

Ontstaan

"We kwamen destijds op het idee na een Twittercursus", vertelt Doenja Eevenaar. "We hadden weliswaar onze eigen Twitteraccounts als wijkagent, toen Jan-Willem met het idee kwam om er een Facebookpagina bij te starten. Zo is vervolgens #PAB247 ontstaan wat inmiddels een groot succes is." Met het starten van #PAB247 hoopte de politie dat zij wat meer begrip kregen voor hetgeen wat zij doen en dat zij konden laten zien dat zij meer doen dan bekeuringen uitdelen. Echter, dat het zo'n succes zou worden hadden zij niet verwacht. "Alhoewel we in Almere het grootste bereik hebben, zien we dat wij ook gevolgd worden buiten Almere en zelfs internationaal zoals in Spanje, Amerika en zelfs Australië", vertelt Wim Knol. "Dat de burger ziet wat wij doen doorbreekt mogelijk een muur waardoor men eerder de meldkamer belt bij verdachte situaties. We zijn er dan ook zeker van dat het contact tussen de politie en de burgers zorgt voor dalende cijfers", vertelt Wim.

Hoogtepunten

[caption id="attachment_15857" align="alignright" width="340"]Wim Knol samen met één van de vele volgers op de foto tijdens de meet and greet van #PAB247 Wim Knol samen met één van de vele volgers op de foto tijdens de meet and greet van #PAB247[/caption] Als hoogtepunten van dit jaar ziet Wim de benoeming van hem als Buitengewone Buitenaar als professional, een titel van de gemeente die hij begin januari ontving. Ook de Politie Almere Buiten Hout kreeg de titel als volledig korps. Naast de benoeming van de eretitels vindt Doenja de successen van de georganiseerde meet and greets een hoogtepunt: "deze zullen ook zeker volgend jaar weer gaan plaatsvinden, net zoals de volgdiensten en de vragenuurtjes."

Vloggen

Één van de beheerders van het project, Jan-Willem, is daarnaast ook actief als vlogger waarin hij aan de kijker laat zien wat er tijdens zijn diensten gebeurt. Inmiddels heeft Jan-Willem tienduizenden volgers. Wim, die dezelfde achternaam heeft als de bekende vlogger Enzo Knol, zou daarentegen juist niét willen vloggen: "in eerste instantie heb ik daar niet eens de tijd voor. Bovendien heb ik niet zulke open diensten zoals Jan-Willem waarbij ik een hoop zou kunnen laten zien", vertelt Wim. In de vlogs van Jan-Willem verschijnt Wim ook met enige regelmaat en vindt dat zoals dat nu gaat prima.

2017

Voor volgend jaar heeft de politie Almere Buiten Hout al een aantal ideeën om op touw te zetten, maar kan daar uiteraard nog niets over vertellen. "Het contact doorzetten met de burger, zorgen dat de dalende cijfers aanhouden en inspelen op wat de burger graag zou willen zien is iets wat we volgend jaar ook zeker zullen blijven doen", vertelt Doenja. [caption id="attachment_15844" align="alignnone" width="800"]Doenja Eevenaar in gesprek tijdens de meet and greet van #PAB247 Doenja Eevenaar in gesprek tijdens de meet and greet van #PAB247[/caption]

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.
Actuele artikelen

Ben jij de 26.440
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 21.4 ℃
Voelt als 21.4 ℃
Gemiddeld
Laagst 19.2 ℃ (06.40 uur)
Hoogst 23.2 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog