"Mannen op Grote Markt maakten videoclip met nepvuurwapen en bivakmutsen"
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


"Mannen op Grote Markt maakten videoclip met nepvuurwapen en bivakmutsen"
Laatste update: woensdag 29 augustus 2018 - 12:24 uurDe vier mannen die dinsdagmiddag door de politie op de Grote Markt werden aangehouden, waren volgens de politie bezig met het maken van een videoclip.

Volgens de politie zag een agent in zijn vrije tijd drie mannen over straat lopen en de wapens richten op omstanders. Doordat één persoon aan het filmen was, vermoedde de agent dat er een clip werd opgenomen maar kon niet onderscheiden of het om echte wapens ging. Hierop alarmeerde de agent zijn collega's.

Machinegeweren

Gealarmeerde agenten zagen de mannen uit een winkel komen met twee machinegeweren: ook zij konden niet onderscheiden of de wapens echt waren en trokken hun dienstwapen. Het drietal liet hun wapens vallen en werkte mee aan de aanhouding.

Een vierde man die agressief werd, is vervolgens ook aangehouden mede omdat hij zich niet wilde legitimeren. 

De vier mannen werden vervolgens meegenomen naar het politiebureau.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.