Gemeente koopt voormalig politiebureau in Almere Haven
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️


Gemeente koopt voormalig politiebureau in Almere HavenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 05 september 2018 om 13:57 uur


De gemeente Almere gaat het voormalig politiebureau aan de Bivak in Almere Haven kopen. Daarover heeft de gemeente een overeenstemming met de politie bereikt.

Nadat het politiebureau naar de Kerkgracht verhuisde, stond het pand aan de Bivak leeg. Vooruitlopend op een voorgenomen openbare veiling, bood de politie het pand onderhands te koop aan. 

Strategische waarde 

"Na onderzoek en taxatie heeft het college ingestemd met de strategische aankoop van dit pand in relatie tot de stadsvernieuwingsopgave in Almere Haven", vertelt een woordvoerder van de gemeente.

Volgens de gemeente heeft de locatie een strategische waarde omdat het centraal is gelegen tussen de gebieden in het centrum waar stadsvernieuwingsingrepen kunnen worden verwacht. 

Het voornemen bij de stedelijke vernieuwing is de wijk toekomstbestendig te maken waarbij de locatie een rol kan vervullen. 

Nog niet gereed

De gemeente laat weten dat er nog geen visie is opgesteld voor de stadsvernieuwing. Tot die tijd heeft de gemeente het voornemen om het pand tijdelijk te verhuren.

Het is niet bekend wat de prijs van de overname is. 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.