❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Pieter Baan Centrum verhuist naar Stripheldenbuurt
Laatste update: vrijdag 07 september 2018 - 11:12 uurDe forensische observatiekliniek Pieter Baan Centrum verhuist komende maandag naar Almere. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) vrijdagochtend.

Het PBC zal zich vestigen naast de Oostvaarderskliniek aan de Carl Barksweg in de Stripheldenbuurt.

In het Pieter Baan Centrum wordt de psychische gesteldheid van verdachten in strafzaken onderzocht. Deskundigen onderzoeken er bijvoorbeeld of een verdachte een stoornis heeft of toerekeningsvatbaar is, ook wordt gekeken of iemand tbs zou moeten krijgen.

Volgens DJI is voor de verhuizing gekozen als alternatief in plaats van ingrijpend onderhoud aan de locatie in Utrecht waar het PBC zich ongeveer 70 jaar geleden vestigde.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.