Oosterwold heeft 500 bewoners
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergrotenv.l.n.r.: Hayo Meijer, Maaike Veeningen en de vriendin van Hayo (foto: aangeleverd)


Oosterwold heeft 500 bewonersGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 07 september 2018 om 13:13 uur


Hayo Meijer is de vijfhonderdste bewoner van de nieuwbouwwijk Oosterwold: om deze mijlpaal te vieren bezocht wethouder Maaike Veeningen zijn droomhuis waar nog volop wordt geklust en overhandigde een cadeautje.

"Zoals je vaak hoort van Oosterwolders waren ook wij op zoek naar ruimte en rust. Ik ben iemand die graag rustig woont en de drukte opzoekt als ik daar behoefte aan heb. De vrijheid om mijn eigen huis te ontwerpen is echt iets waar ik altijd al van droomde. En nu, in Oosterwold kan ik dit eindelijk doen", vertelt Hayo.

Uniek

In Oosterwold (oostzijde van Almere en de westzijde van Zeewolde) wordt vergaand organisch ontwikkeld op een schaal die uniek is in Nederland: het gebied van 4300 hectare wordt ontwikkeld door de bewoners en gebruikers. 

Daardoor ontstaat een brede variatie aan woon- en werkmilieus met een groen en agrarisch karakter.

"Het mooie van Oosterwold is dat het rijk is aan bijzondere verhalen waarin mensen hun persoonlijke droom waarmaken. Wij wensen hen allemaal, net als Hayo, heel veel woonplezier toe", vertelt wethouder Veeningen.

Zelf bouwen

In Oosterwold bouwen de bewoners niet alleen zelf hun huis, maar gaan zij ook over de gehele buitenruimte.

Zo zijn bewoners ook verantwoordelijk voor de wegen, paden, water, energie, groen en stadslandbouw in hun wijk.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.