Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

< src='//almere-nieuws.nl/media/images/1013160173140066787.jpg' class='mvp-mob-img wp-post-image' srcset='//almere-nieuws.nl/media/images/1013160173140066787.jpg 400w, //almere-nieuws.nl/media/images/1013160173140066787.jpg 300w, //almere-nieuws.nl/media/images/1013160173140066787.jpg 768w, //almere-nieuws.nl/media/images/1013160173140066787.jpg 1000w' sizes='(max-width: 400px) 100vw, 400px' />

Politiek en gemeente

Duurzame betoncentrale geopend in Almere

foto door Feenstra Fotografie

Duurzame betoncentrale geopend in Almere

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Onder toeziend oog van wethouder Jan Hoek is dinsdag een duurzame betoncentrale geopend welke onder meer gerecycled betonpuin en plantenvezels zal gaan gebruiken voor het produceren van nieuw beton.

Het beton van de nieuwe betoncentrale bevat minimaal 30 procent gerecycled materiaal doordat oud beton wordt verwerkt tot een hoogwaardig grind- en zandvervanger: "Dit vanuit de overtuiging dat het hergebruik van grondstoffen beter is voor mens en milieu, dan het alsmaar opnieuw produceren van grondstoffen", vertelt een woordvoerder van Theo Pouw Groep (eigenaar van de betoncentrale).

Ook is de verwachting dat de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verminderd door betonpuin te hergebruiken.

Duurzame fietspaden

Door plantenvezels toe te voegen aan het beton kunnen er onder meer duurzame fietspaden worden aangelegd. In 2019 komt er in Almere een proef voor deze 'groene fietspaden' om de duurzaamheid daarvan te testen.

"Als we ook in de toekomst in welvaart willen leven, dan zullen we onze economie radicaal moeten veranderen. Dat betekent dat we echt werk moeten maken van de circulaire economie", vertelt wethouder Hoek.

Hoek zegt het belangrijk te vinden dat de gemeente een rol speelt in de circulaire economie maar zegt daarbij wel hulp nodig te hebben: "De innovatiekracht van ondernemers is daarbij hartstikke nodig. Deze groene betoncentrale vind ik een heel mooi voorbeeld van hoe je samen kunt werken aan een gezonde stad."

'Upcycle City'

De nieuwe betoncentrale is voortgekomen uit een competitie genaamd 'Upcycle City' waarbij bedrijven werden gevraagd om mee te denken aan een circulaire oplossing voor de reststromen uit de stad.

Uiteindelijk was het plan van de duurzame betoncentrale aangewezen als één van de winnaars.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

 • Overige

  Overzicht: het nieuws van afgelopen week!

  Door

  Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen week of heb je afgelopen week niet al het nieuws in de gaten kunnen houden? Geen probleem: in dit overzicht vindt je een overzicht van het nieuws (..)...

 • Columns

  Column: Een nieuw boek

  Door

  Ik ben volop aan het schrijven over de stad, want mijn boek gaat over de stad. Over Almere. Een thriller in de categorie misdaad en ik kan niet wachten om het boek te lanceren. Ik ben (..)...

 • Politiek en gemeente

  Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

  Door

  Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere. (..)...

 • Overige

  Meekijkdag voor achtstegroepers op het Buitenhout College

  Door

  Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseert het Buitenhout College de 'Buitenhout Experience' De middag is voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die benieuwd zijn hoe een middag (..)...

 • Overige

  Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

  Door

  De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een (..)...

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 6.9 ℃
Voelt als 4.2 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 6.9 ℃ (13.05 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)