Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

< src='//almere-nieuws.nl/media/images/1558825745916333923.jpg' class='mvp-mob-img wp-post-image' srcset='//almere-nieuws.nl/media/images/1558825745916333923.jpg 400w, //almere-nieuws.nl/media/images/1558825745916333923.jpg 300w, //almere-nieuws.nl/media/images/1558825745916333923.jpg 768w, //almere-nieuws.nl/media/images/1558825745916333923.jpg 1000w' sizes='(max-width: 400px) 100vw, 400px' />

Politiek en gemeente

Onderzoek onder 740 geselecteerde inwoners: "Almeerders positiever over Floriade"

Onderzoek onder 740 geselecteerde inwoners: "Almeerders positiever over Floriade"

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Uit een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren over de Floriade blijkt dat inwoners positiever zijn gaan denken over de Floriade.

De gemeente benaderde 1084 inwoners met de vragenlijst waarvan vervolgens 720 inwoners bereid waren om mee te werken. 

Gericht onderzoek

De gemeente zegt dat de cijfers representatief te noemen zijn om een beeld te krijgen over de meer dan 200.000 inwoners die de stad inmiddels heeft: "De resultaten zijn representatief voor alle inwoners van Almere en goed te vergelijken met de uitkomsten van het onderzoek van vorig jaar."

Vorig jaar deden er nog 2500 Almeerders mee aan het onderzoek welke toen nog openbaar was, dit jaar heeft de gemeente Almeerders aangeschreven. De achtergrond van de correspondenten is niet bekend gemaakt.

'Krachtige impuls'

Wethouder Loes Ypma, die de Floriade in haar portefeuille heeft, zegt tevreden te zijn met de resultaten.

"Het unieke van deze Floriade gaan we nog beter over het voetlicht brengen. Het evenement en de stadswijk gaan de identiteit van Almere als groene stad versterken, dat doen we samen met de vele mooie, groene initiatieven van inwoners en ondernemers. De Floriade gaat Almere een krachtige impuls geven - daarvan ben ik overtuigd. Een evenement waar de Almeerders trots op zijn", aldus Ypma.

Werkgelegenheid

Een meerderheid van de 720 correspondenten zou volgens de onderzoeksresultaten hebben aangegeven dat de Floriade kansen oplevert voor de werkgelegenheid, dat ondernemers profiteren en het bijdraagt aan de levendigheid van de stad.

In 2017 was het merendeel van de correspondenten het oneens met de stelling.

Kosten van de Floriade

Uit het onderzoek blijkt dat het grootste deel van de correspondenten (67 procent) zich zorgen maakt over de kosten die de Floriade met zich meebrengt: zo'n 95,7 miljoen euro. 

Vorig jaar maakte 87 procent van de correspondenten zich nog zorgen over de kosten - toen deden er overigens nog 2500 correspondenten mee aan het onderzoek.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

 • Overige

  Overzicht: het nieuws van afgelopen week!

  Door

  Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen week of heb je afgelopen week niet al het nieuws in de gaten kunnen houden? Geen probleem: in dit overzicht vindt je een overzicht van het nieuws (..)...

 • Columns

  Column: Een nieuw boek

  Door

  Ik ben volop aan het schrijven over de stad, want mijn boek gaat over de stad. Over Almere. Een thriller in de categorie misdaad en ik kan niet wachten om het boek te lanceren. Ik ben (..)...

 • Politiek en gemeente

  Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

  Door

  Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere. (..)...

 • Overige

  Meekijkdag voor achtstegroepers op het Buitenhout College

  Door

  Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseert het Buitenhout College de 'Buitenhout Experience' De middag is voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die benieuwd zijn hoe een middag (..)...

 • Overige

  Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

  Door

  De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een (..)...

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.5 ℃
Voelt als 4.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 7.5 ℃ (13.35 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)