Onderzoek onder 740 geselecteerde inwoners: "Almeerders positiever over Floriade"
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Onderzoek onder 740 geselecteerde inwoners: "Almeerders positiever over Floriade"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 12 september 2018 om 15:43 uur


Uit een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren over de Floriade blijkt dat inwoners positiever zijn gaan denken over de Floriade.

De gemeente benaderde 1084 inwoners met de vragenlijst waarvan vervolgens 720 inwoners bereid waren om mee te werken. 

Gericht onderzoek

De gemeente zegt dat de cijfers representatief te noemen zijn om een beeld te krijgen over de meer dan 200.000 inwoners die de stad inmiddels heeft: "De resultaten zijn representatief voor alle inwoners van Almere en goed te vergelijken met de uitkomsten van het onderzoek van vorig jaar."

Vorig jaar deden er nog 2500 Almeerders mee aan het onderzoek welke toen nog openbaar was, dit jaar heeft de gemeente Almeerders aangeschreven. De achtergrond van de correspondenten is niet bekend gemaakt.

'Krachtige impuls'

Wethouder Loes Ypma, die de Floriade in haar portefeuille heeft, zegt tevreden te zijn met de resultaten.

"Het unieke van deze Floriade gaan we nog beter over het voetlicht brengen. Het evenement en de stadswijk gaan de identiteit van Almere als groene stad versterken, dat doen we samen met de vele mooie, groene initiatieven van inwoners en ondernemers. De Floriade gaat Almere een krachtige impuls geven - daarvan ben ik overtuigd. Een evenement waar de Almeerders trots op zijn", aldus Ypma.

Werkgelegenheid

Een meerderheid van de 720 correspondenten zou volgens de onderzoeksresultaten hebben aangegeven dat de Floriade kansen oplevert voor de werkgelegenheid, dat ondernemers profiteren en het bijdraagt aan de levendigheid van de stad.

In 2017 was het merendeel van de correspondenten het oneens met de stelling.

Kosten van de Floriade

Uit het onderzoek blijkt dat het grootste deel van de correspondenten (67 procent) zich zorgen maakt over de kosten die de Floriade met zich meebrengt: zo'n 95,7 miljoen euro. 

Vorig jaar maakte 87 procent van de correspondenten zich nog zorgen over de kosten - toen deden er overigens nog 2500 correspondenten mee aan het onderzoek.


[Ad] Kom je ook naar onze najaarsbingo op zaterdag 14 september? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: Bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.